Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Za našimi atleti nov uspešen vikend

Markovci, Čaven, Čakovec, Padova, 28. 4. 2019
Za našimi člani je še en pester tekmovalni vikend. Kot je že v navadi so nas tudi tokrat navduševali z odličnimi nastopi in visokimi uvrstitvami.

V soboto je v Markovcih pri Ptuju potekal 5. Markoton na katerem je na razdalji 5 km tekla Klara Nemec in zasedla 7. mesto. O številu udeležencev pa je bil najbolj zaseden tek na 10 km. V konkurenci žensk se je izkazala Renata Vetrih, ki je ciljno črto prečkala kot prva. Seveda pa je zmago slavila tudi v svoji starostni kategoriji od 40 do 49 let. V absolutni moški konkurenci se je najvišje zavihtel Banko Kmetič, ki je zasedel 5. mesto. V svoji starostni kategoriji od 40 do 49 let pa se je povzpel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Na absolutno 10. Mesto je pritekel Miha Kveder, ki je v starostni kategoriji 30 do 39 let zasedel 3. mesto. Absolutno je 14. mesto zasedel Jože Čeh. Odlično pa je tekel tudi Tine Martin Puppis, ki si je v absolutni konkurenci pritekel 17. mesto. V svoji starostni kategoriji do 19 let pa je osvojil visoko 3. mesto. V kategoriji od 70 do 79 let si je novo zmago pritekel še Rajko Zupančič.

V nedeljo je naša mlada tekačica v gorskih tekih Špela Gonza nastopila na 6. Čaven vertikal km. Na tekmovanju na katerem so tekači morali preteči 4,4 km, pri tem pa so se od starta v kraju Lokavec do cilja pri cerkvici na vrhu hriba Čaven morali povzpeti za kar 1074 metrov, se je naša atletinja zelo izkazala. V absolutni konkurenci je osvojila vrhunsko 2. mesto, prepričljivo najhitrejša pa je bila med mladinkami.

V Čakovcu na Hrvaškem je danes potekal 3. Polumaraton Zrinski, na katerem je bil naš predstavnik Adriano Nemec. Po odličnem teku je ciljno črto prečkal na 7. mestu.

V prečudovitem starem italijanskem mestu Padova pa so organizirali enega večjih maratonov tega vikenda. Na njem je nastopila tudi naša Simona Cerkovnik in v ženski konkurenci zasedla lepo 57. mesto.  

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in