Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Za nami je še en tekmovalni vikend na katerem so blesteli naši tekači

Sv. Primož, Šmartinsko jezero, Ormož, 31. 3. 2019
Za našimi atleti je še en blesteči tekmovalni vikend.

Že v soboto se je na prvi letošnji tekmi za Pokal Slovenije v gorskih tekih preizkusila mlada Špela Gonza. V teku na Sveti Primož, na katerem tekači štartajo v kraju Strahovica pri Kamniku in končajo pri cerkvici na hribu Sveti Primož, se na 3,5 km dolgi progi povzpnejo za 380 m. Naša mlada atletinja, ki se je tej zahtevni disciplini bolj posvetila šele lani je zanesljivo odpravila vso žensko konkurenco in zmagala tako med članicami, kot seveda tudi med mladinkami.  

V nedeljo je pri Celju potekal 8. Velikonočni tek okrog Šmartinskega jezera. Tekači so se na njem pomerili na dveh razdaljah in sicer na 12 in 4,4 km. Na daljši razdalji je med ženskami izstopala Renata Vetrih, ki si je z lepo prednostjo pritekla novo zmago. Na krajši razdalji se je z odličnim 2. mestom izkazala Andreja Godec, njen uspeh pa je s 6. mestom dopolnila Klara Nemec. Med moškimi na isti razdalji je odlično tekel Miha Kveder, ki se je ob vstopu v cilj veselil uvrstitve na 3. mesto.

Najštevilčnejša prireditev tega vikenda pa je potekala v Ormožu, kjer so organizirali že 18. Ormoški maraton. Glavni tek prireditve je seveda nastop na dolžini malega maratona. V konkurenci žensk se je izkazala Ines Matjaž in si pritekla vrhunsko 2. mesto. Nič slabša pa ni bila Ana Gajič, ki je v cilj pritekla tik za njo in se na svečani podelitvi povzpela na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. V konkurenci moških je dobro tekel Branko Kmetič in si pritekel visoko 4. mesto. Na razdalji 10 km je zelo dobro nastopil Robert Matjaž, ki je zasedel 5. mesto. Enega predstavnika pa smo imeli tudi v otroških tekih. Med letniki 2012 in mlajšimi se je na razdalji 150 m preizkusil Nik Matjaž in v cilj prišprintal kot tretji. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in