Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Naši atleti odlični na PS v krosu

Velenje, 23. 3. 2019
Stezice in travnate površine na Velenjski plaži ob Velenjskem jezeru pri rudarskem mestu Velenje, so bile danes prizorišče Prvenstva Slovenije v krosu za vse kategorije. Na tekmovanju je nastopilo skoraj 400 tekačev, mi pa smo držali pesti za petnajsterico naših atletov, ki so nas ponovno navdušili z odličnimi nastopi in dokazali, da so zelo dobro trenirali, ter, da lahko tudi v tej sezoni od njih pričakujemo lepe dosežke.

Z nastopi so prvi pričeli najmlajši. Pionirji U12 so morali preteči razdaljo 500 m. Z zelo hitrim zaključnim delom se je do 18. mesta priboril Patrik Murko. Le mesto za njim je ciljno črto prečkal Sven Podvornik. Na 31. mesto pa je pritekel Niko  Miličevič. Sledil je za naše društvo zelo zanimiv tek. Na 1000 m dolgi razdalji so se za odličja pomerile pionirke U14. V številčni konkurenci je odlično tekla Ana Kramberger in za samo nekaj desetink zgrešila zmagovalne stopničke in se tako veselila visokega 4. mesta. Sledil je tek pionirjev U14 na 1000 m. Na 21. mesto se je uvrstil Maksim Strašek, Jaka Mlkeuž pa je zasedel 28. mesto.

kros_velenje_ekipaU16_680

V teku pionirk U16 na razdalji 1500 m smo imeli tri predstavnice, ki so vse kandidirale za visoka mesta. Dekleta nas niso razočarala, saj je odličen finiš prikazala Eva Zorenč in si prigarala odlično 4. mesto. Super je tekla tudi Petja Klojčnik, ki se je uvrstila tik za društveno kolegico. Na visoko 10. mesto pa se je zavihtela Nika Fajfar. Visoke uvrstitve naših deklet pa so pomenile, da so postale ekipne državne prvakinje v njihovi kategoriji. Za dekleti so se po 1500 m dolgi progi za visoka mesta pognali še pionirju U16. Super je tekel Ahac Zupančič in se zavihtel na fantastično 6. mesto. Erik Ursini je tek končal na 15. mestu. Naš tretji predstavnik v tem teku Marin Kladošek pa je zasedel 21. mesto. Te uvrstitve naših fantov pa so bile dovolj, da so v ekipnem vrstnem redu med pionirji U16 zasedli 3. mesto.

V drugi polovici tekmovanja so sledili še teki starejših kategorij, v katerih smo imeli tri predstavnike. Med mlajšimi mladinci na 3000 m dolgi progi se je za najvišja mesta boril Miha Kramberger, ki je na koncu zasedel lepo 13. mesto. Na isti razdalji so tekle tudi mlajše mladinke, med katerimi je bila tudi Vanesa Lobenwein. Tudi nje lahko samo pohvalimo za odličen nastop, saj je v cilj prifiniširala na vrhunsko 4. mesto. Zadnja naša predstavnica na tekmovanju je bila Špela Gonza, ki je tudi tokrat poskrbela, da domov nismo odšli brez osvojene medalje. Od štarta do cilja je tekla fenomenalno in bila na koncu za svoj trud nagrajena s srebrnim odličjem.

Vsem našim tekmovalcem še enkrat čestitamo za odlične nastope in jim želimo veliko uspehov tudi v nadaljevanju sezone. 
SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in