Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Pričele so se tekaške prireditve, na njih pa naši že blestijo

Maribor, 17. 3. 2019
Toplo spomladansko sonce je razlog, da se pri nas v Sloveniji in tudi drugod po svetu, odvija največ tekaških prireditev. Čeprav se pomlad uradno še ni pričela, si tekmovanja sledijo ena za drugo, na njih pa pridno, ter tudi zelo uspešno, nastopajo naši tekači. Tako nas že takoj na začetku tekaške sezone razveseljujejo z odličnimi dosežki.

Že prejšnjo nedeljo je v Barceloni na svojem prvem velikem maratonu nastopila Marija Brumen. Kljub krčem, ki so ovirali njen nastop je uspešno pritekla do cilja in med skoraj 3000 tekačicami zasedla 422. mesto. V svoji starostni kategoriji nad 55 let pa je zasedla visoko 12. mesto.

Včeraj je v Rušah potekal že 11. Vetrov tek. Na krajši 5 km razdalji se je izkazal mladinec Miha Kramberger, ki je v moški kategoriji zasedel 4. mesto. Na 10 km razdalji si je vrhunsko 2. mesto pritekla Renata Vetrih. V moški kategoriji pa je bil od naših najhitrejši Mario Vračič, ki je zasedel 9. mesto, na 13. mesto pa se je uvrstil Jože Čeh.

Danes je s svojim nastopom prva opravila Helena Javornik, ki je v mestecu Paphos na zahodu Cipra nastopila na teku na 10 km. Tekla je odlično in v močni mednarodni ženski konkurenci zasedla 5. mesto. V svoji starostni kategoriji nad 50 let pa je bila prehitra za vso konkurenco in slavila novo zmago. Na isti tekaški prireditvi je na razdalji maratona nastopila Arijana Steblovnik. Med ženskami je zasedla 75. mesto, v svoji starostni kategoriji na 50 let pa visoko 8. mesto. Da bi preizkusil svojo pripravljnost, pa se je na prireditvi odločil nastopiti tudi naš trener Borut Podgornik. Razdaljo 10 km je opravil z odliko in med moškimi zasedel 61 mesto, v starostni kategoriji nad 60 let pa je zasedel odlično 3. mesto.

Glavno mesto Hrvaške je bilo danes prizorišče polmaratona na katerem je nastopil tudi Aleš Novak. Z dobrimi 21 km je opravil odlično in se uvrstil na 29. mesto. V svoji starostni kategoriji pa je zanesljivo zmagal.

V kraju Basovizza pri Trstu pa so organizirali že tradicionalni Kokoš trail, na katerem se morajo nastopajoči na dolžini 16 km povzpeti za kar 500 m. V ženski konkurenci je nastopila tudi naša Andreja Godec. V zelo kvalitetni konkurenci je nastopila vrhunsko in v cilj pritekla kot deveta. V konkurenci žensk nad 40 let pa si je pritekla 2. mesto.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in