Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

V Domžalah novi osebni rekordi in srebrna medalja Eve Zorenč

Domžale, 16. 3. 2019
V Domžalah so danes organizirali Zimsko prvenstvo Slovenije v dolgih metih v pionirski in mladinski kategoriji. V prav prijetnih temperaturah in sončnem vremenu, so na tekmovanju nastopili tudi štirje naši atleti in se zelo izkazali.

V disciplini met diska je med mladinci nastopil Gašper Drev. Naš metalski šampion, ki je še lani tekmoval v kategoriji pionirjev, se je tokrat pomeri tudi s tri leta starejšimi atleti. Njegovo 1,75 kg težko orodje je najdlje poletelo v četrti seriji, ko je pristalo pri 34,04 m. S tem dosežkom je popravil svoj osebni rekord in tokrat zasedel visoko 6. mesto.  

V kategoriji mladink je v metu kopja teže 600 g nastopila Nika Boštjančič. Z današnjimi meti ni bila najbolj zadovoljna, kljub temu, pa je njen najdaljši met meril kar 28,27 m, kar je pomenilo, da je zasedla odlično 5. mesto.

Med pionirkami, ki so metale 400 g težka kopja, sta nastopili dve naši atletinji. Odlično je danes nastopila Eva Zorenč, ki je z dosežkom iz četrte serije, ko je njeno orodje poletelo kar 35,42 m, krepko izboljšala osebni rekord. Za nagrado za dolge mete, pa so ji na svečani podelitvi okrog vratu obesili srebrno odličje. Druga naša predstavnica Alina Herman je kopje najdlje vrgla v drugi seriji. Takrat se je kopje zapičilo pri dolžini 28,03 m, s tem rezultatom pa je tekmovanje končala na 6. mestu.

Vsem našim atletom čestitamo za njihove današnje dosežke in jim želimo čim uspešnejšo letošnjo tekmovalno sezono. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in