Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Naše mladinke se na obali pripravljajo na nove izzive

Debeli rtič, 15. 3. 2019
Tri naše mlade atletinje so se s trenerko Majo Bezjak v tem tednu odpravile na priprave na Slovensko obalo. V odličnih pogojih na Debelem rtiču in Kopru bodo poizkusile narediti vse predvidene treninge, ki jim bodo pomagali, do še boljše priprave kot so jo prikazale v pravkar končani odlični zimski sezoni.

Za našimi atletinjami je zelo uspešno zimsko tekmovalno obdobje. Najizkušenejša Špela Gonza je v teku na 3000 m odtekla osebni rekord, zmagala na velikem mladinskem mednarodnem mitingu v Bratislavi, višek sezone pa je bil nastop na Balkanskem dvoranskem prvenstvu za mladince, kjer si je v disciplini 1500 m pritekla visoko 7. mesto. Vanesa Lobenwein je v letošnjem letu prestopila v kategorijo mlajših mladink, ter se v novi starostni kategoriji takoj izkazala. Z novim osebnim rekordom na 1500 m si je pritekla srebrno medaljo na državnem prvenstvu. Z odličnimi teki pa si prislužila nagrado v obliki nastopa na Balkanskem dvoranskem prvenstvu za mladince, kjer je v teku na 1500 m zasedla 9. mesto. Na pripravah pa formo pili tudi šprinterka Nadja Rudolf. Kljub bolezni je naša atletinja zelo dobro nastopila na dvoranskih tekmovanjih, saj se je zelo približala osebnim rekordom na 200 m in 300 m. Ti dosežki so ji zagotovo velika vzpodbuda za še večje garanje v tem pripravljanjem obdobju.

Našim perspektivnim atletinjam želimo nemoteno izvedbo vseh zastavljenih treningov, ter uspešno poletno tekmovalno sezono. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in