Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Visoke uvrstitve naših na prvenstvu v metih

Ptuj, 24. 2. 2019
Na Ptuju so danes izpeljali prvo letošnje prvenstveno tekmovanje na prostem in sicer Zimsko prvenstvo v metih v mlajše mladinski in članski kategoriji. Na tekmovanju so nastopili tudi štirje naši atleti in navdušili z visokimi uvrstitvami in novimi osebni rekordi.

V kategoriji članic je v metu kopja nastopila Nika Boštjančič. Njeno 600 g orodje je najdlje poletelo do 30,57 m in se s tem dosežkom uvrstila na visoko 5. mesto. Med mlajšimi mladinkami, ki so metale 500 g težko kopje sta nastopili dve naši atletinji. Alini Herman je kopje poletelo kar 30,50 m daleč in je zasedla odlično 4. mesto. Točno meter manj, torej 29,50 m je kopje vrgla Eva Zorenč. Sta rezultat pa jo je uvrstil na visoko 6. mesto.

V konkurenci mlajših mladincev je barve naše društva zastopal Gašper Drev. Najprej se je preizkusil v metu diska, ki v tej kategoriji tehta 1,5 kg. Njegov nedaljši met je meril 31,93, na tem tekmovanju pa je zadostovalo za uvrstitev na 5. mesto. Kasneje se je preizkusil še v metu kopja. Orodje teže 700 g je najdlje poletelo do dolžine 38,04 m. S tem dosežkom si je primetal odlično 4. mesto.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in