Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Naši atleti v novo sezono startali na sprinterskem mitingu

Slovenska Bistrica, 12. 1. 2019
V novo sezono so naši atleti vstopili na sprinterskem mednarodnem mitingu, ki je danes potekal v dvorani v Slovenski Bistrici. Kljub nekoliko omejenem prostorju za zimsko vadbo, so danes dokazali, da so pridno trenirali, saj se je večina že na prvem tekmovanju veselila novih osebnih rekordov.

S tekmovanjem na 60 m so pričele pionirke U14, med katerimi je Maja Premzl z osebnim rekordom 9,12 zasedla 6. mesto, mlajša Ana Kramberger pa je tokrat tekla 9,33 in končala na 8. mestu v svoji starostni kategoriji. Najmlajšim dekletom so sledile pionirke U16, med katerimi je Lara Ribič tekla osebni rekord 8,42 in zasedla 2. mesto. Sledil je nastop pionirjev U16 s tremi našimi predstavniki. Najhitrejši je bil Jurij Beber, ki je v cilj pritekel v času osebnega rekorda 7,61 in zasedel 2. mesto. Na 5. mesto se je s časom 8,12, kar je njegov osebni rekord uvrstil Ahac Zupančič. Marin Kladošek je tekel 8,44 in izenačil osebni rekord in se uvrstil na 7. mesto. Do osebnega rekorda je prisprintal tudi Klemen Potočnik, ki je za uvrstitev na 8. mesto tekel 8,77. Za konec sta sledili še članski kategoriji, v kateri sta nastopila dva naša mladinca. Med ženkami je Nika Boštjančič svoj prvi letošnji nastop končala v času 8,13 in si zagotovila nastop v finalu. Z osebnim rekordom 7,55 si je finale med moškimi pritekel tudi Vid Ules.

V finalne teke med člani so se s svojimi odličnimi teki uvrstili tudi pionirji Jurij, Ahac , Marin in Lara. Tako smo v finalu držali pesti za kar šest naših mladih atletov. V ženskem B-finalu se je ponovno izkazala Lara Ribič, ki je s časom 8,45 zasedla 3. mesto. V A-finalu je nika Boštjančič tekle hitreje in z rezultatom 8,07 zasedla 4. mesto. Naša predstavnika v moškem B-finalu sta bila Ahac Zupančič, ki je tekel 8,18 in zasedel 3. mesto, ter Marin Kladošek, ki je končal na 5. mestu s časom 8,47. Zalo razburljiv je bil moški A-finale, v katerem je Jurij Beber še izboljšal osebni rekord in s časom 7,56 zasedel 4. mesto. Le mesto slabši pa je bil Vid Ules, ki je drugi tek opravil v času 7,58. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in