Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Špela Gonza odstopila na EP

Tilburg, 9. 12. 2018
V Tilburgu na Nizozemskem je potekalo Evropsko prvenstvo v krosu, na katerem je v kategoriji mladink barve Slovenije zastopala tudi naša Špela Gonza.

Naša mlada tekmovalka je na prizorišče prvenstva prispela že v petek. Že takrat je bil jug Nizozemske zavit v oblake iz katerih je padal močan dež. Ogled proge je pokazal, da razmere ne bodo lahke, saj je bilo tekmovališče zelo razmočeno in blatno. Ker dež ni ponehal vse do pričetka tekmovanja so bile razmere še težje in kot takšne nov velik izziv za našo mlado šampionko.

Čeprav je naša Špela dve leti mlajša od večine konkurentk in v takšnih razmerah še ni tekmovala, se je na progo podala zelo hrabro. Po prvem krogu, oziroma na vmesnem času na 1500 m je za vodilno zaostajala dobrih 20 sekund in bila v zelo dobrem položaju za končno visoko uvrstitev. Žal so bile razmere tokrat za našo atletinjo prezahtevne in je kmalu odstopila.

Kljub temu da Špeli tokrat ni šlo vse po načrtih, ji je potrebno čestitati že za uvrstitev v reprezentanco, nove izkušnje pa ji bodo zagotovo v pomoč v nadaljevanju njene atletske poti.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in