Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Špelo Gonza v nedeljo čaka nastop na EP

Maribor, 7. 12. 2018
Danes  je zgodaj zjutraj, je preko Zagrebškega letališča, naša Šela Gonza odpotovala v Tilburg na Nizozemsko. Tam bo v nedeljo 9. decembra potekalo Evropsko prvenstvo v krosu. Naša uspešna tekačica bo nastopila v konkurenci mladink, ki bodo tekle na razdalji 4,3 km.

spela_EP_kros_680

Za Špelo je zelo uspešno leto. Sicer je najprej neuspešno lovila normo za Evropsko prvenstvo za mlajše mladince. Kljub temu je bila z napredkom in krepko popravljenim osebnim rekordom v disciplini 1500 m, zelo zadovoljna. Dobra sekunda, ki ji je ločila od norme je bila hitro pozabljena, saj so jo v nadaljevanju sezone čakali že novi izzivi. Najprej je presenetila vso domačo konkurenco in zmagala na Državnem prvenstvu v gorskih tekih. S tem si je priborila nastop na Svetovnem prvenstvu v Andori, ki ga je končala na odličnem 26. mestu. Ob koncu tako uspešnega leta, pa si je z odličnim nastopom na izbirnem krosu v italijanskem mestecu Sgonico, pritekla še eno nagrado, nastop na največjem Evropskem kros tekmovanju!

Naši mladi atletinji še enkrat čestitamo za uvrstitev v reprezentanco Slovenije in ji želimo uspešen nastop na Nizozemskem. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in