Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Na rekordnem Ljubljanskem maratonu uspešni tudi naši

Ljubljana, 28. 10. 2018
Največji praznik teka v Sloveniji, že 23. Ljubljanski maraton je ponovno postregel s presežki. Novi rekordni znamki, tako pri moških, kot tudi pri ženskah na maratonski razdalji, ter kar 26.000 tekačev, so zgovorni pokazatelji v kako kakovostno tekmovanje je zrastel naš največji maraton. Zato nas toliko bolj veseli, da so pomembno in vidno vlogo na takšni prireditvi imeli tudi naši člani.

Na maratonski razdalji se je med ženskami zelo izkazala Barbara Radoš, ki je v močni mednarodni konkurenci zasedla visoko 23. mesto. V svoji starostni kategoriji do 50 let pa se je celo povzpela na najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Številne visoke uvrstitve pa so naši tekači dosegli na dolžini malega maratona. Med moškimi je kot drugi ciljno črto prečkal Mitja Krevs, ki je 2. mesto osvojil tudi v svoji starostni kategoriji do 30 let, ter v sklopu državnega prvenstva v malem maratonu. Na odlično 26. mesto je pritekel še Matevž Schaubach, ki je v svoji starostni kategoriji do 40 let zasedel 4. mesto. V svojih starostnih kategorijah sta se med deset uvrstila še Branko Kmetič, ki je bil uvrščen v kategoriji do 50 let na odlično 4. mesto, ter Rajko Zupančič, ki je v kategoriji nad 70 let zasedel fantastično 2. mesto.

Svoji veliko kvaliteto je med ženskami ponovno pokazala Helena Javornik, ki je absolutno zasedla 5. mesto, v okviru državnega prvenstva je bila četrta, v svoji starostni kategoriji do 55 let pa se je vselila zmage. Na zelo lepo 38. mesto se je uvrstila Saša Markoja Popelar, ki je v kategoriji do 50 let pritekla do 7. mesta.

Visoko uvrstitev je dosegel tudi Vito Kunstek, ki je nastopil na 10 km razdalji. Po odličnem teku je zelo zadovoljen z visoko dvignjenimi rokami ciljno črto prečkal kot deveti. 
SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in