Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Mariborski tekači tretji na Krosu občinskih reprezentanc

Maribor, 13. 10. 2018
Čudovito toplo jesensko sonce je naš Maribor ogrelo na prijetnih 20 stopinj in tako ustvarilo idealne pogoje za izvedbo že 52. Krosa občinskih reprezentanc. V vzorni organizaciji našega društva so se v različnih starostnih kategorijah, tekači iz številnih Slovenskih občin borili za naziv najbolj tekaške občine. V zelo razburljivem in vse do zadnjega teka izenačenem boju se je zelo izkazala tudi združena Mariborska ekipa, ki si je na domačem prizorišču veselila visokega 3. mesta.

Po tekmovanju smo bili kot organizatorji lahko zelo ponosni tudi na naše tekače, ko so se v svojih kategorijah zelo izkazali in ekipi našega mesta priborili veliko število točk, ter se kar šest krat povzeli na zmagovalni oder. Zmage sta se veselili Petja Klojčnik v kategoriji starejših pionirk B, ki so tekle na 1000 m in Špela Gonza, ki je bila najhitrejša med mlajšimi mladinkami, ki so prav tako morale preteči 1000 m. Drugih mest so se veselili Ahac Zupančič, ki je tekmoval v kategoriji mlajših pionirjev A na 1000 m, Vanesa Lobenwein, ki je odlično tekla na 1000 m med starejšimi pionirkami A, ter Ines Matjaž, ki je med članicami morala preteči 3000 m. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa se je povzpela Klara Kaiser, ki je tekla na 1000 m med mlajšimi mladinkami.

Ostali naši tekači so tokrat kljub odličnim tekom dosegli uvrstitve pod zmagovalnimi stopničkami, so pa naši ekipi kljub temu prispevali številne točke in pripomogli, da so posamezne Mariborske ekipe po kategorijah velikokrat povzpele na zmagovalni oder. Tako je ekipa Maribora osvojila kar dve zmagi, tri druga mesta, ter štiri bronaste plakete za ekipno uvrstitev.

Vsi ti odlični nastopi Mariborskih tekačev so pripomogli k vseekipni uvrstitvi na odlično 3. mesto. Za lažjo predstavo kako je tekmovanje potekalo, pa smo vam na spodnjih povezavah pripravili rezultate in fotogalerijo s tekmovanja. 

REZULTATI

FOTOGALERIJA

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in