Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Za našimi tekači še en blesteč vikend

Šmarna gora, Moravci, Logatec, 7. 10. 2018
Jesen je verjetno najlepši čas za aktivno preživljane časa na prostem, zato po številnih krajih v Slovenije prirejajo tekaške prireditve. Na nekaterih so ta vikend nastopili tudi naši tekači in se ponovno zelo izkazali.

S štartom v Tacnu je v soboto potekal še 39. Tek na Šmarno goro, ki je letos štel tudi za svetovni pokal v gorskih tekih. Na 10 km progi s 710 m vzponov in 350 m spustov se je zelo izkazala Špela Gonza. Kljub temu, da se s to zahtevno tekaško disciplino ne ukvarja redno, dokazuje, da ji je zelo pisana na kožo. V zelo močni mednarodni konkurenci je na vrh Šmarne gore pritekla na 7. mestu in tako dosegla morda celo svoj največji mednarodni uspeh.

V nedeljo je po cestah Pomurja s štartom in ciljem v Moravskih Toplicah potekal 3. Pomurski mali maraton, na katerem so se tekači pomerili na različnih razdaljah. Na 10 km razdalji so blesteli naši, saj je med moškimi slavil Severino Ogrizek, njegov uspeh pa je s 7. mestom dopolnil Robert Matjaž. Zmagovalko smo imeli tudi v ženski konkurenci, saj je kot prva ciljno črto prečkala Ines Matjaž.

Tekaška prireditev je v nedeljo potekala tudi v Logatcu, kjer se je na 10 km dolgi progi preizkusil Andrej Mesner. Tekel je zelo dobro in v cilj pritekel kot tretji. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in