Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Naši pionirski reprezentanti upravičili vpoklic v Slovensko ekipo

Györ, 29. 9. 2018

V Györu na Madžarskem je potekal Pionirski reprezentančni peteroboj, na katerem so se pomerile ekipe Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Mladi Slovenski atleti so se zelo izkazali in si z vrhunskimi nastopi ekipno priborili odlično 3. mesto. V letošnji ekipi so nastopili tudi trije naši bodoči asi, ki so ponovno navdušili in s svojim prispevkom točk zelo pripomogli k visoki uvrstitvi naše ekipe.

gyor_vsi 

Prva je na tekmovališče stopila mlada Tamara Reicht, ki je nastopila v hitri hoji na 3000 m. Kljub svoji mladosti, bila je najmlajša udeleženka letošnje ekipe, se je odločno spopadla s starejšo mednarodno konkurenco. Svoj krstni nastop za reprezentanco je okronala z novim osebnim rekordom, ki od danes dalje znaša 16:33,05 in zasedla odlično 5. mesto. Sledil je debitantski nastop v reprezentanci Vanese Lobenwein. Na prvem velikem atletskem tekmovanju se je predstavila v teku na 2000 m. Po zelo dobrem teku je pet stadionskih krogov zmogla v času 7:02,65 in se uvrstila na 8. mesto. Kot zadnji od naše trojice pa se je z zelo zahtevno konkurenco pomeril Gašper Drev v metu diska. Kljub temu, da meti tehnično niso bili najboljši je v četrti seriji njegovo 1 kg orodje poletelo kar do 49,82 m. S tem dosežkom je ponovno izboljšal svoj osebni rekord in s osvojenim 7. mestom svoji ekipi priboril kar nekaj točk.

Vsem našim reprezentantom še enkrat čestitamo že za uvrstitev v ekipo naše države, ter jim sporočamo, da smo zelo ponosni na njihove tokratne dosežke.


SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in