Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Odlična organizacija in odlični nastopi na Pohorju

Mariborsko Pohorje, 23. 9. 2018
Vrh Mariborskega Pohorja se je danes zjutraj prebudil v lepem sončnem vremenu, ki je obetal, da bo že 44. izvedba Pohorskega gozdnega teka, potekala v čudovitih pogojih. Pričakovanja nas kot organizatorja so se izkazala za pravilna, saj se jesensko sonce ozračje na vrhu našega hriba ogrelo na okrog 15°C in tako poskrbelo za idealne pogoje za tek. Letošnja izvedba najstarejše neprekinjene tekaške prireditve v Sloveniji je potekala po krajši različici, na kateri so tekači morali premagati 7,1 km dolgo progo. Med tekom s štarta na 1042 m nadmorske višine, so se nastopajoči najvišje povzpeli na 1187 m, najnižja točka teka pa je na 986 m nad morjem. Kot se spodobi, so na domačem teku nastopili tudi številni naši tekači in nas ponovno razveselili z odličnimi nastopi.

V kategoriji moških si je v zelo zanimivem ciljnem šprintu četverice zmago prifiniširal Aleš Šelih. Na odlično 3. mesto pa se je uvrstil Miha Kveder. V konkurenci žensk, pa se je domačega teka kljub utrujenosti po odličnem nastopu na Svetovnem prvenstvu, udeležila Andreja Godec in dokazala, da so ji takšne proge pisane na kožo. Z odličnim tekom in vodstvom od prvih metrov, je po dobrih sedmih kilometrih, ciljno črto prečkala kot prva. Za naše še večje zadovoljstvo pa je na drugo stopničko zmagovalnega odra stopila še Ines Matjaž.

Vsem nastopajočim čestitamo za današnje dosežke in si želimo, da se vidimo na Pohorju tudi prihodnje leto, ko bo na vrsti že 45. izvedba Pohorskega gozdnega teka. Do takrat pa lahko vsi skupaj uživamo ob ogledu prečudovitih posnetkov tekačev na našem zelenem ''hribu''.

                                    GALERIJA 1                            GALERIJA 2

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in