Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Milan Koser zlat in srebrn na Balkanijadi, do medalje tudi Božo Himelrajh

Celje, 23. 9. 2018
Od petka do nedelje je v Knežjem mestu potekalo Veteransko balkansko prvenstvo v atletiki. Na njem sta sodelovala tudi naš atleta Milan Koser in Božo Himelrajh, ter se domov vrnil z novimi medaljami.

V petek je v vročem in sončnem vremenu Milan nastopil v teku na 5000 m. Ciljno črto je prečkal v času 19:03,99 in si v kategoriji M35 pritekel naslov Balkanskega veteranskega prvaka. V soboto pa ga je v Celju pričakalo deževno in zelo mrzlo vreme. Tako zahtevni pogoji pa ga niso motili, da ne bi odlično odtekel tudi na 1500 m. V cilj je pritekel v času 5:01,87 in se za nagrado povzpel na drugo stopničko zmagovalnega odra, kjer so mu okrog vratu obesili srebrno medaljo.

Šprinter Božo pa se je tega prvenstva udeležil samo v tekih štafet. V petek je nastopil v štafeti 4x100 m in si v kategoriji M55 s sotekmovalci prišprintal srebrno odličje. Zadnji dan prvenstva, v nedeljo pa ga je čakal še nastop v balkasnki štafeti (800 m - 400 m - 200 m - 100 m). Svojo predajo je odtekel odlično in pripomogel Slovenski ekipi, da je zasedla visoko 4. mesto.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in