Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Špela in Andreja uspešni na SP

Canillo, 16. 9. 2018
V gorovju Pireneji, v okolici mesteca Canillo v Andori, se je zaključilo Svetovno prvenstvo v gorskih tekih. Na naše navdušenje sta v Slovenski ekipi nastopili tudi naši Špela Gonza med mladinkami in Andreja Godec med članicami.

canillo

Debitantka na tako velikih tekmovanjih, mladinka Špela Gonza, je svoj krstni nastop na Svetovnem prvenstvu opravila z odliko. Progo dolžine 7,349 km, s štartom na 1941 m nadmorske višine in ciljem na 2430 m, v kateri je morala premagati 576 metrov vzponov in 117 m spustov, je pretekla v času 50:13. Njen rezultat pa je pomenil, da se je uvrstila na odlično 26. mesto in tako popolnoma upravičila vpoklic v reprezentanco Slovenije.

Članice pa so imele štart v mestecu Canillo na nadmorski višini 1515 m, cilj pa na isti mestu kot mladinke. Na progi dolgi 11,933 km so tako morale opraviti s 1028 metri vzpona in 117 m spustov. Na tako zahtevni progi se je zelo dobro znašla tudi naša Andreja Godec, ki je v cilj pritekla na 67. mestu, njen čas pa je bil 1.30,54.

Obema našima reprezentantkama še enkrat čestitamo že za uvrstitev v ekipo Slovenije , ter še posebej za današnja izjemna nastopa. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in