Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Mladi atleti izvrstni v Italiji

Majano, 8. 9. 2018
V Majanu v Italiji je potekal 27. pokal mesta Majano, tekmovanje za pionirje U14 in U16. Tekmovanje je pod pokroviteljstvom Mednarodnega olimpijskega komiteja, zato se ga vsako leto udeležujejo atleti iz številnih evropskih držav. V tako močni konkurenci so letos prvič nastopili tudi naši mladi atleti in se izkazali z odličnimi nastopi. Posebnost tega tekmovanja je tudi ta, da organizatorji za vse nastopajoče ekipe pripravijo spominske majice v svojih barvah, v katerij nato tekmujejo. Tako boste naše mlade atlete prepoznali s štartnimi številkami 21, oblečene v majice bež barve. Kako je izgledalo tekmovanje in vse okrog njega, si lahko ogledate v fotogaleriji, ki je na spodnji povezvi.

FOTOGALERIJA MAJANO

Ob izvrstni organizaciji se je organizator potrudil in za mlade atlete pripravil še eno zelo prijetno presenečenje. Tekmovanje je obiskal Wayde van Niekerk, eden najboljših svetovnih atletov. Super atletski šampion iz Južno Afriške republike je trenutni Olimpijski in svetovni prvak v teku na 400 m. Z rezultatom 43,03 pa je tudi lastnik svetovnega rekorda!

majano_ekipa

Ob tako zvenečem imenu svetovne atletike, pa smo mi lahko bili ponosni tudi na dosežke naših mladih bodočih šampionov. Kot prva je na tekmovališče stopila Lara Ribič, ki je nastopila v metu vorteksa med pionirkami U14. Njen najdaljši met je meril 47,53 m, kar je pomenilo, da se je povzpela na drugo stopničko zmagovalnega odra. Sledil je nastop Marina Kladoška med pionirji U14, ki so skakali v daljino. Najdlje je doskočil pri 431 cm in zasedel odlično 9. mesto. V teku na 80 m se je z mednarodno konkurenco pionirjev U16 pomeril Valentin Vidovič. Odtekel je osebni rekord 9,98 in zasedel 15. mesto. V teku pionirk U14 na 600 m se je izkazala Eva Zorenč. Krog in pol je pretekla v času 1:48,76 in si pritekla izvrstno 5. mesto. Za njo je na stezo stopila Petja Klojčnik, ki se je za visoka mesta borila na 1000 m med pionirkami U16. Ciljno črto je prečkala v času 3:11,03 in se veselila visokega 6. mesta. V konkurenci pionirjev U16 je v suvanju krogle nastopil Gašper Drev. Njegovo 4 kg orodje je najdlje poletelo do 13,88 m, s čimer si je prisuval 5. mesto. Zadnji od naših je nastopil Tine Martin Puppis, ki je tekmoval med pionirji U16, ki so tekli na 2000 m. S petimi krogi je opravil v času 6:44,79, s čimer si je pritekel nov osebni rekord in lepo 15. mesto.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in