Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Na Igrah šolarjev se je uspešno končal tudi drugi tekmovalni dan

Jerusalem, 1. 8. 2018
Kar predolgo se je vlekel današnji dan, saj smo vsi z nestrpnostjo čakali večer, ko je bil na Mednarodnih igrah šolarjev v Jerusalemu, čas, da organizatorji izpeljejo finalni tek na 800 m za dekleta. Že dopoldne smo najprej prejeli veselo novico, da se je vodstvo tekmovanja odločilo, da bo v za nas najzanimivejši disciplini dneva, izpeljali tudi finale B, v katerem bo v boju za mesta od 9. do 16. nastopila tudi naša Vanesa. Tako smo večer čakali še bolj nestrpno.

Končno je prišel čas, da smo lahko navijali in vspodbujali naši dekleti do čim višjim mest. Kot je v navadi je bil na programu najprej finale B z našo Vaneso Lobenwein. Tekla je odlično in v cilj pritekla v času osebnega rekorda 2:26,34. Ker je ciljno črto prečkala kot tretja je to pomenilo, da je zasedla končno 11. mesto.

petja_icg_2018

Nekaj minut kasneje je bil na sporedu že veliki finale A, v katerem smo pesti stiskali za našo najmlajšo udeleženko na igrah, Petjo Klojčnik. Dva tako močna teka v dveh dneh, sta bili nekoliko preveč za našo atletinjo, tako, da je v cilj pritekla v nekoliko slabšem času kot v kvalifikacijah. Z rezultatom 2:34,45 je premagala eno nasprotnico in se bo lahko od danes dalje pohvalila, da je na največjem svetovnem tekmovanju šolarjev, osvojila vrhunsko 7. mesto.

Obema dekletoma čestitamo za njune dosežke, vsem našim udeležencem pa sedaj po končanih tekmovanjih, v teh nekaj prostih dnevih, želimo čim prijetnejše bivanje v Izraelu in nato uspešen povratek domov. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in