Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Nove medalje za naše mlade atlete na DP

Ljubljana, 3. 6. 2018
V Ljubljani so ta vikend organizirali Prvenstvo Slovenije za mlaše mladince in mladinke, ter Prvenstvo Slovenije za mlajše člane in članice. Na stadionu v Spodnji Šiški so nastopili tudi naši mladi atleti in se domov vrnili z novimi medaljami in uvrstitvami na visoka mesta. Po tekmovanju pa so zagotovo najbolj ponosni na dosežene številne nove osebne rekorde.

V kategoriji mlajših članic je imela Maruša Sernc predviden dvojni program. V soboto je odlično pričela nastop na 1500 min bila dolgo časa v vodstvu. Slabo počutje v zadnjih dneh pa je botrovalo njenemu odstopu kakšnih 300 m pred ciljem. Tako je morala zaradi bolezni odpovedati tudi nedeljski nastop na 800 m.  Za nastop v dveh disciplinah je bila predvidena tudi Nika Boštjančič. Ker so bile vetrovne razmere za šprinterske discipline zaradi močnega proti vetra zelo neugodne, v teh disciplinah ni bilo za pričakovati vrhunskih rezultatov. Nika je v soboto na 100 m razdalji zanesljivo opravila s kvalifikacijami in se z rezultatom 12,89 uvrstila v veliki finale. V njem je dosegla čas 12,98 in se uvrstila na visoko 5. mesto. V nedeljo si je z zelo rezerviranim tekom in rezultatom 27,57 ponovno pritekla finale. V njem je tekla odlično in se s časom 26,34 na samo nekaj stotink približala osebnemu rekordu in še enkrat zasedla 5. mesto. Na daljši razdalji je ji v kvalifikacijah družbo delala tudi Eva Heinrih, ki je pol kroga prešprintala v času 28,86 in za las ostala brez finalnega nastopa. Tako je tekmovanje končala na 9. mestu.

Med mlajšimi mladinkami je v soboto odlično svoj kvalifikacijski nastop opravila Monika Črček, ki se je s časom 12,87 uvrstila v finale. V njem je v cilj pritekla v času 12,94 in zasedla 8. mesto. V nedeljo je nastopila še na razdalji 200 m in v kvalifikacijah dosegla rezultat 27,29, ter v neugodnih vetrovnih razmerah samo za pičlih 8 stotink zaostala za osebnim rekordom in zasedla končno 15. mesto. V teku na pol kroga je nastopila tudi Nadja Rudolf, ki se je s časom 28,41 uvrstila na 40. mesto. V soboto je Nadja nastopila tudi v teku na 400 m, ki ga je zmogla v času 1:09,91 in zasedla 27. mesto. V sobotnem teku na 1500 m in nedeljskem na 800 m smo imeli kar tri predstavnice. Na daljši razdalji je Špela Gonza pričela zelo dobro in vodila do vstopa v ciljno ravnino, ko ji je nekoliko zmanjkalo moči in je v cilj pritekla v času 4:51,81. Za svoj trud je bila nagrajena z osvojitvijo srebrne medalje. V isti disciplini sta si preostali naši predstavnici Vanesa Lobenwein in Klara Kaiser pritekli nove osebne rekorde. Prva je v cilj pritekla v času 5:13,47 in zasedla 6. mesto. Le mesto slabša pa je bila Klara, ki je v cilj pritekla v času 5:18,29. Tudi v nedeljskem teku na 800 m je bila od naših najhitrejša Špela, ki je s časom 2:22,49 zasedla 5. mesto. Na 9. mesto se je uvrstila Klara, ki je za dva stadionska kroga potrebovala čas 2:28,59. S časom 2:29,34 pa je 11. mesto zasedla Vanesa. Ob koncu tekmovanja so Nadja, Vanesa, Klara in Špela nastopile še v štafeti 4x300 m in ga končala v času 3:06,32, kar je zadostovalo za 9. mesto. 

V kategoriji mlajših mladincev sta naše društvo zastopala dva atleta. V nedeljskem teku na 200 m je odlično tekel Valentin Vidovič, ki je dosegel osebni rekord in s časom 24,40 končal na 28. mestu. Naš mladi metalec Gašper Drev pa je imel kar trojni program. V soboto je nastopil v suvanju krogle. Orodje teže 5 kg je najdlje zalučal do osebnega rekorda 13,00 m in si priboril bronasto odličje. V nedeljo je najprej nastopil v metu 1,5 kg diska, ki je najdlje poletel do 35,62 m, kar je prav tako njegov nov osebni rekord in si primetal srebrno odličje. V zadnji njegovi disciplini, metu kopja se mu je že nekoliko poznala utrujenost. Kljub temu je orodje teže 700 g poletelo do osebnega rekorda 38,88 m in je zasedel 5. mesto. 
SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in