Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Zmaga Helene Javornik, odlični tudi drugi naši tekači

Tórshavn, Stockholm, Češke Budjejovice, Rogaška Slatina, Ptuj, Hoče, 3. 6. 2018
V Evropi in tudi doma, so ta vikend potekali števili maratoni in teki. Na nekaterih so nastopili tudi naši tekači in ponovno dokazali, da so odlično pripravljeni, saj so zabeležili nove visoke uvrstitve.

Slovenska državna rekorderka v maratonu, naša Helena Javornik se je odpravila na dalne Ferske otoke in se v soboto v njihovem glavnem mestu Torshaven udeležila maratona. Še enkrat več je pokazala svojo kvaliteto in zmagala z novim rekordom proge.

V Stockholmu na Švedskem je pravtako v soboto potekal eden največjih maratonov na svetu ta vikend, na njem pa je sodelovala tudi Saša Markoja Popelar. Tekla je odlično in v konkurenci več tisoč tekačev, med ženskami zasedla 219. mesto.

V soboto so bile Češke Budjejovice prizorišče enega najmočnejših in najkvalitetnejših malih maratonov v Evropi, katerega se je udeležilo kar osem naših članov. V kategoriji žensk se je najbolj izkazala Ines Matjaž, ki je v cilj pritekla na 18. mestu. Le malce slabša je bila Andreja Godec, ki je ciljno črto prečkala na 23. mestu. Na visoko 89. mesto se je uvrstila Ana Gajič. Na svojem prvem polmaratonu pa je Klara Nemec pritekla do 220. mesta. V moški konkurenci se je Branko Kmetič veselil 44. mesta. Na 72. mestu je v cilj pritekel Robert Matjaž. Miha Keber je zasedel 85. mesto. Na teku pa je sodeloval tudi naš trener Zdenko Mraz in se uvrstil na 239. mesto.

Rogaška Slatina in njena okolica sta bila v soboto prizorišče Afroditinega teka, na katerem so se tekači pomerili na razdalji 10 km. Med moškimi si je novo letošnjo zmago pritekel Vito Kunstek. Njegov uspeh pa je s 2. mestom dopolnil še Adriano Nemec.

Adriano je v nedeljo nastopil še v Hočah na Teku pod Pohorjem. Tudi tu so tekači morali preteči dobrih 10 km. Naš tekač pa si je pritekel zmago. Družbo na zmagovalnem odru, pa mu je z uvrstitvijo na 3. mesto, delal še Mario Vračič.

V najstarejšem slovenskem mestu, na Ptuju, so v soboto zvečer priredili Večerni tek čez Ptujski grad. Na tekmovanju so tekmovalci lahko nastopili na dveh razdaljah. Na daljši 9,5 km dolgi se je med moškim izkazal Sašo Pečnik, ki je zasedel dolično 4. mesto. Krajšo razdaljo, na 5,7 km je med ženskami zanesljivo zmagala Tina Čačilo. V konkurenci moških pa je 9. mesto zasedel Milan Koser.

 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in