Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Nastopi našij tekačev v tem tednu

Ljubljana, Celje, Češnjice, 27. 5. 2018
V tem tednu je bilo v Sloveniji kar nekaj tekov na katerih so nastopili naši tekači in preverjali svojo trenutno pripravljenost.

V torek se je Dorotea Rebernik v Ljubljani preizkusila na Študentskem teku na grad, na katerem vsako leto sodeluje okrog 2000 tekačev. Na progi dolžine 2,5 km s štartom v centru našega glavnega mesta, s ciljem na Ljubljanskem gradu, se je odlično odrezala in zasedla visoko 11. mesto.

V soboto je v Celju potekal nočni tek, ki sta se ga na razdalji 5 km udeležila dva naša predstavnika. Med ženskami je Klara Nemec zasedla odlično 7. mesto. V konkurenci moških pa se je izkazal Miha Kveder, ki si je uvrstil na najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

V Češnjicah v Tuhinjski dolini pa je v nedeljo potekalo še Prvenstvo Slovenije v gorskih tekih v disciplini gor-dol. Tudi na tem tekmovanju je nastopal Miha, ki se je na progi dolžine 11,2 km med moškimi uvrstil na 22. mesto. Še višjo uvrstitev je pričakovala med ženskami Andreja Godec. Po odličnem teku je v cilj pritekla na šestem mestu, žal pa tam tudi izvedela, da je nekoliko zašla s steze in bila zato dikvalificirana.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in