Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

38. maraton Treh src uspešen tudi za naše tekače

Radenci, 19. 5. 2018
V Pomurju, s štartom in ciljem v Radencih je potekal naš drugi največji tekaški praznik. Tokratnega že 38. maratona Treh src se je udeležilo nekaj več kot 8000  udelžencev. Med njimi so bili tudi številni naši tekači, ki so ponovno dokazali, da so dobro pripravljeni in so na različnih razdaljah ponovno posegli po visokih mestih.

Na razdalji dobrih 42 km, ki je letos štel tudi za državno prvnestvo se je izkazal Sašo Pečnik. V mednarodni konkurenci je v cilj pritekel kot šesti, v sklopu Prvnestva Slovenije pa je zasedel 3. mesto. Njegov uspej je s 10. mestom v mednarodni konkurenci dopolnil ša Matevž Schaubach.

Na dolžini polovičnega maratona je ponovno blestela Helena Javornik, ki je v močni mednarodni konkurenci zasdla vrhunsko 3. mesto. Odlično je tekla tdui Barbara Radoš, ki je zasedla visoko 7. mesto.

Na razdalji 10 km pa je med ženskami Ines Matjaž sebi in tudi našemu društvu pritekla zmago. Med moškimi se je Vito Kunstek dolgo boril za zmago, na koncu je zasedel vrhunsko 2. mesto. Na tej dolžini sta se izkazala tudi Miha Kveder s 15. in Robert Matjaž s 17. mestom.

Predstavnika pa smo imelu tudi na razdalji 5km. Na lepo 13. mesto je pritekel Milan Koser.
SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in