Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Uspešni nastopi naših tekačev v Evropi in doma

Beograd, Dunaj, Padova, Ormož, 22. 4. 2018
Za nami je zelo lep, sončem vikend, v katerem so v Sloveniji in Evropi organizirali številne tekaške prireditve. Na nakaterih so bili aktivni tudi naši tekači. Dobro delo v preteklih mesecih se je poznalo tudi tokrat, saj so ponovno dolično nastopili in nas razveselili z viskomi uvrstitvami.

V soboto so v glavnem mestu Srbije organizirali Beograjski maraton. Na njem se je na razdalji 42,195 m preizkusil Igor Škrinjar in v močni mednarodni konkurenci zasedel 80. mesto.

V nedeljo pa je 42000 glava množica zasedla ceste in ulice Dunaja. Na maratonu je nastopil Sašo Pečnik in si na enem največjih maratonov v Evropi pritekel odlično 28. mesto. Na polovični razdalji pa je tekla Sonja Sukič in se zavihtela na 70. mesto.

Prečudovito italijansko mesto Padova je bilo prizorišče maratona, na katerem je na polovični razdalji nastopil Mitja Krevs. Zelo močna konkurenca mu je pomagala do dobrega rezultata, saj je v cilj pritekel v času 1:08,56 in zasedel vrhunsko 9. mesto. Glede na to, da se Mitja vrača po zdravstvenih težavah je ta njegov nastop dobra vspodbuda pred nadaljevanjem sezone.

Največ naših tekačev je nastopilo na prireditvi Ormoški mali maraton. Na 21 km razdalji je svojo kvaliteto znova pokaza neuničljiva Helena Javornik. Ponovno je ignala vso konkurenco in se povzpela na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. V teku na 10 km se je med moškimi izkazal Vito Kunstek, ki si je pritekel zmago. V konkurenci žensk je na odlično 2. mesto pritekla Saša Markoja Popelar, takoj za njo pa je ciljno črto prečkala Ana Gajič in se vselila uvrstitve na 3. mesto.
SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in