Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Za našimi atleti je odlično tekmovalno leto 2017

Maribor, 1. 1. 2018
Naši atleti opravljajo še zadnje treninge pred pričetkom nove zimske tekmovalne sezone. Prehod v novo koledarsko leto pa najprimernejši trenutek za analizo tekmovalnih uspehov v iztekajočem letu.

Leto 2017 je bilo za naše atlete izredno uspešno. Največji dosežek je uspel Špeli Gonza, ki je nastopila v polfinalu Olimpijskem festivalu evropske mladine. Dres s slovenskim grbom pa so oblekli še Sonja Roman pri članicah, Maruša Sernc in Laura Stauber pri mladinkah, ter Gašper Drev pri pionirjih.   V preteklem letu so naši atleti na Državnih prvenstvih in Atletskih pokalih Slovenije osvojili neverjetnih 52 medalj. Še bolj pa veseli podatek, da je te medalje osvojilo kar 30 atletov. Kar 11 pa se jih je okitilo z naslovom najboljšega v Sloveniji.  

Med odličnimi rezultati je potrebno posebej izpostaviti fantastične nastope mladih atletov. Pionirska ekipa si je na igrah Brez meja v Italiji priborila ekipno zmago. Na Mednarodnih igrah šolarjev v Litvi so nastopili trije pionirji, posebej pa se je izkazal Valentin Vidovič, ki se je uvrstil v finale-B. Posebno uspešno zgodbo pa je spisalo 17 naših mladih atletov, ki so v Avstriji nastopili na Svetovnih igrah za mlade, na katerih je sodelovalo kar 10000 mladih športnikov iz več kot 40 držav. Njihovi blesteči nastopi so jim prinesli kar 37 kolajn.  

Glede na vse zapisano smo lahko z rezultati naših atletov v letu 2017 navdušeni. V novem letu pa jim želimo, da izboljšajo svoje osebne rekorde, ki so največja nagrada za vestno in marljivo delo na treningih. 

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in