Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Naše tekači blesteli v Španiji in Italiji

Valencia, Palmanova, 19. 11. 2017
Danes so naši tekači nastopili na dveh močnih tekaških prireditvah in ponovno dokazali, da pod vodstvom naših trenerjev odlično trenirajo in da je pripravljenost kljub koncu leta še vedno na zelo visokem nivoju. Še več, očitno so nekateri v tako dobri formi, da so po dolgi in naporni sezoni, še vedno sposobni odteči nove osebne rekorde.

V Valenciji je potekel eden največjih in najkvalitetnejših maratonov, saj ima celo zlati znak IAAF-a. Na tako kvalitetnem tekmovanju sta na maratonski razdalji, na kateri je štartalo kar 17.000 tekačev, nastopila naša veterana Barbara Radoš in Rajko Zupančič. Barbara je nastopila v kategoriji nad 45 let in zasedla vrhunsko 13. mesto (absolutno je v cilj pritekla na 121. mestu). Rajko pa je tekmoval s svojimi vrstniki v kategoriji nad 70 let in zasedel fantastično 8. mesto.
Na tekmovanju je nastopila tudi naša Olimpijka Sonja Roman, ki se je z mednarodno konkurenco pomerila na razdalji 10 km. Nastopila je odlično in si pritekla novo veliko mednarodno zmago.

Številni naši tekači pa so danes nastopili na malem maratonu v Palamanovi. V konkurenci moških se je od naših najvišje uvrstil Vito Kunstek, ki je zasedel 23. mesto. Na 28. mesto se je uvrstil Leon Bedrač. Med najhitrejših sto, pa se je uvrstil še Branko Kmetič, ki je zasedel 43. mesto. Med ženskami pa se je izkazala Ines Matjaž, ki je v cilj prišprintala na 12. mestu.
SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in