Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Odlični nastopi na EAA mitingu v Velenju

Velenje, 1. 7. 2014
V Velenju je potekal največji slovenski atletski miting, edni pri nas, ki je pod okriljem Evropske atletske zveze. V množici svetovnih in olimpijskih prvakov in udeležencev največjih tekmovanj, so odlične nastope prikazali tudi naši atleti.

V ženskem teku na 200M je zablestela Sabina Veit in si z odličnim časom 23,38 prišprintala pomebno mednarodno zmago. V teku na 1500M smo imeli dve prdstavnici. Slovenska rekorderka v tej disciplini, Sonja Roman, je svojo nalogo opravila zelo dobro in s časom 4:11,89 zasedla visoko 6. mesto. Mlada Mateja Pokrivač se žal še ni mogla kosati za najvišja mesta, želela pa si je odteči normo za Mladinsko svetovno prvenstvo. Tokrat je bila žal nekoliko prepočasna.S časom 4:31,23 se ji je zelo približala in zasedla 13. mesto. 

Na vrhunsko 3. mesto se je v teku na 400M uvrstil Denis Koren, ob tem pa s časom 48,83 krepko izbošal osebni rekord.
 
Kako pa je nastopati na največjih tekmovanjih, sta izkusila mlada Tilen Šimenko Lalič in Nika Bezjak, ki sta pred polnimi tribunami nastopila v mladinskih tekih na 600M. Tilen je zasedel odlično 3. mesto, uradni časomerilci so mu izmerili rezultat 1:25,69. Nika je osvojila 11. mesto in se s časom 1:44,82 zelo približala osebnemu rekordu. 
SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in