Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Odličen zaključek dvoranske sezone

Novo mesto, Domžale, 14. 3. 2021
Včeraj je v Novem mestu potekalo še zadnje dejanje zimske dvoranske sezone. Tokrat so se za državne naslove pomerili mlajši mladinci in mladinke. Šest osvojenih kolajn ter kar nekaj doseženih osebnih rekordov je izkupiček, ki daje atletom še večji zagon za priprave na poletno sezono.
Dvakratna državna prvakinja je postala Karolina Zbičajnik, ki je bila najboljša v teku na 400 m (57,08) ter 200 m (25,53). Da je bila razdalja 200 m resnično obarvana v naše klubske barve je z zmago poskrbel Jurij Beber (23,39). Jurij je bil tudi drugi na 60 m kjer je odtekel osebni rekord, ki sedaj znaša 7,22. Na 800 m je suvereno slavila Petja Klojčnik, ki kljub solo teku ni tekla daleč od osebnega rekorda (2:12,92). Na koncu so se bronaste kolajne veselili še Ahac Zupančič, Marin Kladošek, Martin Winkler in Maksim Strašek, ki so bili tretji v štafetnem teku 4x200 m (1:39,25). Čestitke tudi vsem ostalim saj so po večini vsi zimsko sezono zaključili z njihovimi najboljšimi dosežki.
Na zimskem državnem prvenstvu v metih pa je včeraj tekmoval tudi Gašper Drev. Med starejšimi mladinci je v metu diska dosegel rezultat 34,63 m kar ga je na koncu uvrstilo na šesto mesto.
Atlete sedaj čaka nekaj težkih tednov treningov ter priprave na sezono na prostem.

SOCIALNA OMREŽJA
Če vam je vsebina všeč, jo »všečkajte« ali objavite na FaceBook-u.

Ostale novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in