Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 41 - 45 od 815 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Domžale, 16. 3. 2019
V Domžalah so danes organizirali Zimsko prvenstvo Slovenije v dolgih metih v pionirski in mladinski kategoriji. V prav prijetnih temperaturah in sončnem vremenu, so na tekmovanju nastopili tudi štirje naši atleti in se zelo izkazali.

V disciplini met diska je med mladinci nastopil Gašper Drev. Naš metalski šampion, ki je še lani tekmoval v kategoriji pionirjev, se je tokrat pomeri tudi s tri leta starejšimi atleti. Njegovo 1,75 kg težko orodje je najdlje poletelo v četrti seriji, ko je pristalo pri 34,04 m. S tem dosežkom je popravil svoj osebni rekord in tokrat zasedel visoko 6. mesto.  

V kategoriji mladink je v metu kopja teže 600 g nastopila Nika Boštjančič. Z današnjimi meti ni bila najbolj zadovoljna, kljub temu, pa je njen najdaljši met meril kar 28,27 m, kar je pomenilo, da je zasedla odlično 5. mesto.

Med pionirkami, ki so metale 400 g težka kopja, sta nastopili dve naši atletinji. Odlično je danes nastopila Eva Zorenč, ki je z dosežkom iz četrte serije, ko je njeno orodje poletelo kar 35,42 m, krepko izboljšala osebni rekord. Za nagrado za dolge mete, pa so ji na svečani podelitvi okrog vratu obesili srebrno odličje. Druga naša predstavnica Alina Herman je kopje najdlje vrgla v drugi seriji. Takrat se je kopje zapičilo pri dolžini 28,03 m, s tem rezultatom pa je tekmovanje končala na 6. mestu.

Vsem našim atletom čestitamo za njihove današnje dosežke in jim želimo čim uspešnejšo letošnjo tekmovalno sezono. 
Debeli rtič, 15. 3. 2019
Tri naše mlade atletinje so se s trenerko Majo Bezjak v tem tednu odpravile na priprave na Slovensko obalo. V odličnih pogojih na Debelem rtiču in Kopru bodo poizkusile narediti vse predvidene treninge, ki jim bodo pomagali, do še boljše priprave kot so jo prikazale v pravkar končani odlični zimski sezoni.

Za našimi atletinjami je zelo uspešno zimsko tekmovalno obdobje. Najizkušenejša Špela Gonza je v teku na 3000 m odtekla osebni rekord, zmagala na velikem mladinskem mednarodnem mitingu v Bratislavi, višek sezone pa je bil nastop na Balkanskem dvoranskem prvenstvu za mladince, kjer si je v disciplini 1500 m pritekla visoko 7. mesto. Vanesa Lobenwein je v letošnjem letu prestopila v kategorijo mlajših mladink, ter se v novi starostni kategoriji takoj izkazala. Z novim osebnim rekordom na 1500 m si je pritekla srebrno medaljo na državnem prvenstvu. Z odličnimi teki pa si prislužila nagrado v obliki nastopa na Balkanskem dvoranskem prvenstvu za mladince, kjer je v teku na 1500 m zasedla 9. mesto. Na pripravah pa formo pili tudi šprinterka Nadja Rudolf. Kljub bolezni je naša atletinja zelo dobro nastopila na dvoranskih tekmovanjih, saj se je zelo približala osebnim rekordom na 200 m in 300 m. Ti dosežki so ji zagotovo velika vzpodbuda za še večje garanje v tem pripravljanjem obdobju.

Našim perspektivnim atletinjam želimo nemoteno izvedbo vseh zastavljenih treningov, ter uspešno poletno tekmovalno sezono. 
Maribor, 9. 3. 2019
Za nami je še eno uspešno izpeljano tekmovanje za naše najmlajše atlete, ki trenirajo pod budnim vodstvom naših trenerjev in vaditeljev v Atletski šoli Štajerska. Kot je v navadi v zadnjih letih jim družbo delajo otroci, ki trenirajo v Športnem društvu Corrida, katerega vodja je nekdaj najhitrejša Slovenka, naša super šprinterka Sabina Veit.

malcki1_680

Več kot 100 otrok je je na letošnjem Zimskem peteroboju v dvorani Tabor preizkusilo v letečem šprintu na 20 metrov, skoku v daljino iz mesta, metanju vortexa v tarče, premagovanju oviraškega poligona in v dolgem teku z nabiranjem žogic. Mladi atleti so pokazali veliko znanja in spretnosti, ki so si ga pridobili z marljivim delom na zimskih treningih po telovadnicah. Za svoje odlične nastope, pa so bili ob bučnih aplavzih gledalcev, nagrajeni še s spominsko medaljo in slastnim jabolkom.

Čeprav rezultati na tovrstnih tekmovanjih niso najpomembnejši, vam ji objavljamo na TEJ POVEZAVI.
Maribor, 2. 3. 2019
V delu pripravljalne sezone, ko naši atleti ne tekmujejo, se za popestritev težkih treningov udeležijo najrazličnejših tekmovanj. Eno takšnih so pripravili v Športnem in regeneracijskem centru Medeya. V prostorih našega pokrovitelja so izpeljali 3. Burpee izziv, ki je izgledal takole, da je moral vsak nastopajoči v 5 minutah opraviti čim več vojaških poskokov ali tako imenovanih Burpeejev.

Z zelo zahtevnim izzivom so odlično opravile tri naše članice. Enako število poskokov kot zmagovalka je opravila Mateja Mlinar in se z zavidljivim dosežkom 74 zasedla 2. mesto. Na 3. mesto se je uvrstila Dorotea Rebernik, ki je v predpisanem času opravila 67 poskokov. Laura Stauber pa je uspela opraviti 60 poskokov kar jo je uvrstilo na visoko 8. mesto.
Ptuj, 24. 2. 2019
Na Ptuju so danes izpeljali prvo letošnje prvenstveno tekmovanje na prostem in sicer Zimsko prvenstvo v metih v mlajše mladinski in članski kategoriji. Na tekmovanju so nastopili tudi štirje naši atleti in navdušili z visokimi uvrstitvami in novimi osebni rekordi.

V kategoriji članic je v metu kopja nastopila Nika Boštjančič. Njeno 600 g orodje je najdlje poletelo do 30,57 m in se s tem dosežkom uvrstila na visoko 5. mesto. Med mlajšimi mladinkami, ki so metale 500 g težko kopje sta nastopili dve naši atletinji. Alini Herman je kopje poletelo kar 30,50 m daleč in je zasedla odlično 4. mesto. Točno meter manj, torej 29,50 m je kopje vrgla Eva Zorenč. Sta rezultat pa jo je uvrstil na visoko 6. mesto.

V konkurenci mlajših mladincev je barve naše društva zastopal Gašper Drev. Najprej se je preizkusil v metu diska, ki v tej kategoriji tehta 1,5 kg. Njegov nedaljši met je meril 31,93, na tem tekmovanju pa je zadostovalo za uvrstitev na 5. mesto. Kasneje se je preizkusil še v metu kopja. Orodje teže 700 g je najdlje poletelo do dolžine 38,04 m. S tem dosežkom si je primetal odlično 4. mesto.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in