Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 36 - 40 od 815 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Debeli rtič - Koper, 28. 3. 2019
Od začetka tega tedna je skupinica petih naših mladih atletov nastanjena v Mladinskem zdravilišču in letovišču na Debelem rtiču. Zdravilišče z bližnjo okolico, ter atletski stadion v Kopru, ponujajo idelane pogoje za atletske priprave in so v zadnjih letih že naša stalna pripravljalna baza.
 
Atlete Niko Boštjančič, Gašperja Dreva, Evo Heinrih, Klaro Kaiser in Valentina Vidoviča že od prvega dne greje toplo primorsko sonce in jim tako zelo olajša vse naporne treninge. Treningi trenutno potekajo po načrtih. Dobro vzdušje in motiviranost za delo pa preprečujejo, da bi jih utrujenost preveč ovirala pri izvedbi vseh zastavljenih nalog.

Do konca priprav jih čaka še nekaj napornih treningov, ki se bodo v naslednjih mesecih zagotovo poznali pri postavljanju novih osebnih mejnikov. Zato jim želimo, da do konca tedna zdržijo vse napore in v novo tekmovalno sezono vstopijo maksimalno pripravljeni.
Dudince, Poreč, 24. 3. 2019
Naša mlada uspešna tekmovalka v hitri hoji Tamara Reicht, je včeraj v Dudincah na Slovaškem nastopila na enem največjih tekmovanj za hitrohodaše v Evropi. Svoj nastop na 3000 m med pionirkami U16 je pričela zelo odločno in v močni mednarodni konkurenci držala stik z vodilnimi. Žal so se jih že v ogrevanju pojavile bolečine v hrbtu, ki so se med nastopom samo še povečale in bile razlog, da je morala odstopiti, ter je tako ostala brez uvrstitve.

V Poreču pa sta Ana Gajič in Igor Šalamun nastopila na tekaški prireditvi Plava Laguna Half Marathon. V številčni mednarodni konkurenci sta svojo pripravljenost preizkusila v teku na 10 km. V konkurenci žensk je Ana svoj nastop zaključila na 8. mestu. Igor pa je med moškimi zasedel 26. mesto.
Velenje, 23. 3. 2019
Stezice in travnate površine na Velenjski plaži ob Velenjskem jezeru pri rudarskem mestu Velenje, so bile danes prizorišče Prvenstva Slovenije v krosu za vse kategorije. Na tekmovanju je nastopilo skoraj 400 tekačev, mi pa smo držali pesti za petnajsterico naših atletov, ki so nas ponovno navdušili z odličnimi nastopi in dokazali, da so zelo dobro trenirali, ter, da lahko tudi v tej sezoni od njih pričakujemo lepe dosežke.
Maribor, 17. 3. 2019
Toplo spomladansko sonce je razlog, da se pri nas v Sloveniji in tudi drugod po svetu, odvija največ tekaških prireditev. Čeprav se pomlad uradno še ni pričela, si tekmovanja sledijo ena za drugo, na njih pa pridno, ter tudi zelo uspešno, nastopajo naši tekači. Tako nas že takoj na začetku tekaške sezone razveseljujejo z odličnimi dosežki.
Slovenska Bistrica, 16. 3. 2019
Atletska dvorana v Slovenski Bistrici je bila danes prizorišče še zadnjega letošnjega dvoranskega tekmovanja. Za naslove najboljših V Sloveniji so se v mnogoboju pomerili pionirji U12. Na tekmovanju sta barve našega društva zastopali dve mladi atletinji.

Mlade tekmovalke so se pomerije v teku na 60 m, skoku v daljino, suvanju 2 kg težke žoge in teku na 300 m. Maša Podgornik je po vseh odlično opravljenih disciplinah zbrala 1677 točk in za samo 32 točk zgrešila uvrstitev na zmagovalni oder. Za vrhunsko 4. mesto je morala šprint preteči v času 9,64, skočiti 386 cm daleč, medicinko suniti do dolžine 7,43 m in dolgi tek opraviti v 53,38 sekund. Na 37. mesto se je s 1072 točkami uvrstila Neža Trstenjak. Po posameznih disciplinah je dosegla sledeče dosežke 60 m 10,15, daljina 337 cm, medicinka 5,06 m in 300 m 1:03,71.

Tekmovanje je štelo tudi za ekipne dosežke. Skupni zbir naših mladih atletinj je danes zadoščal za odlično 5. mesto, za kar jima iskreno čestitamo. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in