Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 31 - 35 od 759 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Radovljica, 30. 9. 2018

Ta vikend je v Radovljici potekalo Prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke U12 in U14. Seveda tudi tokrat ni šlo brez naši mladih atletov, ki so osvojili kar sedem medalj, ter še številna visoka mesta. Eva Zorenč si je v metu vortexa primetala zlato odličje, v teku na 1000 m pa so ji okrog vratu obesili srebrno medaljo. Do zlata je pritekla tudi fantovska štafeta 4x100 m, ki je tekla v postavi Ahac Zupančič, Maksim Strašek, Klemen Potočnik in Marin Kladošek. Isto fantje so si v štafeti 4x200 m pritekli še srebrna odličja. Ahac pa je bron osvojil tudi v teku na 200 m. V metanju vortexa si je srebro priborila Lara Ribič. Medaljo istega leska pa si je na 600 m prigarala Ana Kramberger.
medalje_radovljica_680

Slovenske Konjice, 30. 9. 2018
V Slovenskih Konjicah so izpeljali 6. Konjiški maraton, na njem pa so nastopili tudi številni naši atleti. V glavnem teku dneva malem maratonu je med ženskami ponovno blestela Helena Javornik, saj si je z odličnim tekom priborila vrhunsko 2. mesto.

Ostali naši so nastopili na 10 km razdalji. V mednarodni konkurenci se je najvišje uvrstil Severino Ogrizek, ki je zasedel 9. mesto. Kot štirinajsti je v cilj pritekel Vito Kunstek. Na 21. mesto je pritekel Branko Kmetič, samo mesto slabši je bil Adriano Nemec. Aleš Šelih je zasedel 24. mesto, Miha Kveder pa 29. mesto. Ta razdalja je štela tudi za državno prvenstvo. Vito je zasedel 9. mesto, od 11. do 13. mesta so se zvrstili Branko, Adriano in Aleš, Miha pa je osvojil 17. mesto. 
Györ, 29. 9. 2018

V Györu na Madžarskem je potekal Pionirski reprezentančni peteroboj, na katerem so se pomerile ekipe Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Mladi Slovenski atleti so se zelo izkazali in si z vrhunskimi nastopi ekipno priborili odlično 3. mesto. V letošnji ekipi so nastopili tudi trije naši bodoči asi, ki so ponovno navdušili in s svojim prispevkom točk zelo pripomogli k visoki uvrstitvi naše ekipe.

gyor_vsi 

Prva je na tekmovališče stopila mlada Tamara Reicht, ki je nastopila v hitri hoji na 3000 m. Kljub svoji mladosti, bila je najmlajša udeleženka letošnje ekipe, se je odločno spopadla s starejšo mednarodno konkurenco. Svoj krstni nastop za reprezentanco je okronala z novim osebnim rekordom, ki od danes dalje znaša 16:33,05 in zasedla odlično 5. mesto. Sledil je debitantski nastop v reprezentanci Vanese Lobenwein. Na prvem velikem atletskem tekmovanju se je predstavila v teku na 2000 m. Po zelo dobrem teku je pet stadionskih krogov zmogla v času 7:02,65 in se uvrstila na 8. mesto. Kot zadnji od naše trojice pa se je z zelo zahtevno konkurenco pomeril Gašper Drev v metu diska. Kljub temu, da meti tehnično niso bili najboljši je v četrti seriji njegovo 1 kg orodje poletelo kar do 49,82 m. S tem dosežkom je ponovno izboljšal svoj osebni rekord in s osvojenim 7. mestom svoji ekipi priboril kar nekaj točk.

Vsem našim reprezentantom še enkrat čestitamo že za uvrstitev v ekipo naše države, ter jim sporočamo, da smo zelo ponosni na njihove tokratne dosežke.

Gyor, 28. 9. 2018
V soboto bo v Gyoru na Madžasrkem potekal Pionirski reprezentančni peteroboj, na katerem se bodo pomerile ekipe Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Na naše zadovoljstvo so se v tokratno ekipo naše države uvrstili kar trije naši pionirji.

reprezentanti_gyor

V metu diska bo barve Slovenije branil Gašper Drev, ki si je svoj novi reprezentančni nastop prislužil z odličnimi nastopi na minulem Prvenstvu Slovenije za pionirje U16. Takrat se je iz raven na Koroškem vrnil s kar tremi odličji. Med pionirkami v teku na 2000 m bo svoj krstni nastop v reprezentanci opravila Vanesa Lobenwein. Odličen finiš v tej disciplini ji je v Ravnah prinesel bronasto odličje in selektorjev vpoklic v Slovensko ekipo. Svoj debi v reprezentanci pa bo doživela tudi naša mlada šampionka v hitri hoji Tamara Reicht. Za njene odlične nastope v celotni sezoni in uvrstitev na 2. mesto na prvenstvu na Ravnah bo tako nagrajena s prvim nastopom za reprezentanco naše male države.

Vsem našim mladim reprezentantom želimo čim uspešnejši nastop, predvsem pa, da si bi ga zapomnili po dosežku, ki bo zadovoljil njihova pričakovanja.
Maribor, 27. 9. 2018
Letošnja atletska sezona se počasi bliža koncu, naši atleti pa nas še vedno navdošujejo z odličnimi nastopi. Danes sta v Mariboru potekali ekipni področni prvenstvi za srednje in osnovne šole. Na tekmovanjih so sodelovali tudi naši atleti in se kljub koncu dolge in naporne sezone nekateri veselili novih osebnih rekordov. Prav vsi pa so tekmovali odlično za kar so bili številni nagrajeni z uvrstitvami med prve tri.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in