Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 301 - 305 od 866 zapisov
Stran  <<   <   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   >   >> 
Maribor, 17. 7. 2017
Od 23. do 29. julija bo v Györu na Madžarskem potekal Olimpijski festival evropske mladine. Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev. V 10 športih bo nastopilo okrog 1500 mladih športnikov iz 50 držav. 

Olimpijski festival evropske mladine ima otvoritveno in zaključno slovesnost, kjer se mladi športniki posamezne države predstavijo s svojo zastavo. Med igrami gori olimpijski ogenj in tako športniki kot tudi sodniki izrečejo vsak svojo zaprisego. V čast najboljšim v posameznih disciplinah organizator ob podelitvi priznanj zaigra himno zmagovalca in dvigne nacionalne zastave najboljših treh tekmovalcev.

spela_eyof_mala

Z veseljem in ponosom pa lahko oznanimo, da bo med 12 izbranimi Slovenskimi atleti, tudi naša Špela Gonza, ki bo na tekmovanju nastopila v teku na 800 m. Naša mlada atletinja je letos pokazala izreden napredek že v dvoranski sezoni, ki jo je še nadgradila z odličnimi nastopi na prostem. Na mitingu Evropske atletske zveze v Velenju je v cilj pritekla v odličnem času 2:16,06 in si priborila vozovnico za nastop na največjem letošnjem tekmovanju za mlajše mladince v Evropi.

Naši Špeli želimo uspešen nastop na njenem prvem velikem tekmovanju! 
Ptuj, 9. 7. 2017
V najstarejšem slovenskem mestu so ta vikend organizirali Prvenstvo Slovenije za mladince in mladinke. Kljub zelo visokim temperaturah smo lahko videli veliko odličnih dosežkov, izkazali so se tudi naši atleti, ki so tudi tokrat domov prinesli nove medalje.
Kaunas, 7. 7. 2017
Za nami je še drugi atletski tekmovalni dan na Mednarodnih igrah šolarjev v Kaunasu v Litvi. Danes smo najbolj pozorno spremljali moške finalne nastope na 400 m, v katerih se je za najvišja mesta boril tudi naš Valentin Vidovič. V B-finalu je nastopil odlično in en stadiosnki krog prešprintal v času novega osebnega rekorda 55,22. Tako je svoje nastope končal z osvojenim 15. mestom, kar je daleč navišja uvrstitev mariborskih atletov na igrah.
Kaunas, 6. 7. 2017
V Kaunasu, kjer potekajo Mednarodne igre šolarjev, se je zaključil prvi atletski tekmovalni dan. Svoje kvalifikacijske nastope so opravili tudi naši mladi atleti.

Med dekleti je Pia Gornik dopoldne nastopila v teku na 400 m. Z rezultatom 1:06,85 je bila prepočasna za napredovanje in je tako zasedla končno 30. mesto. Popoldne je nastopila še v kvalifikacijah teka na 100 m. Svoj drugi nastop na igrah je končala z rezultatom 13,85 in osvojila 51. mesto. V teku na 800 m se je z mednarodno konkurenco borila Vanesa Lobenwein. Dva stadionska kroga je pretekla v času 2:37,04 in zasedla končno 20. mesto. V konkurenci dečkov je v kvalifikacijah suvanja krogle nastopil Valentin Vidovič. 5 kg težka krogla je poletela 8,74 m daleč, kar je bilo premalo za nastop v finalu in je zasedel 15. mesto. Kasneje se je preizkusil še v teku na 400 m. Svoj nastop je opravil v času 55,47, kar je pomenilo, da se je uvrstil v jutrišnji B-finale.

Jutri nekaj minut po poldnevu bomo torej držali pesti, da naš atlet odteče finalni nastop čim hitreje! Srečno, Valentin!
Maribor, 4. 7. 2017
Danes zgodaj zjutraj so se mladi športniki našega mesta pod Pohorjem preko letališča v Zagrebu odpravili v Kaunas v Litvi. Tam bodo od 4. do 9. julija potekale mednarodne igre šolarjev. Naše mesto bodo zastopali judoisti, nogometaši, plavalci in seveda tudi atleti.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in