Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 291 - 295 od 847 zapisov
Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
Ljubljana, 28. 6. 2017
V Ljubljani je potekal vsakoletni madnardoni članski atletski miting, na katerem sta svoje trenutne sposobnosti preizkusila tudi naša mlada Špela Gonza in Jakob Ules. Špela je tekla na 800 m in v močni konkurenci s časom 2:19,60 zasedla 6. mesto. Jakob pa je nastopil v šprintu na 100 m. Končal ga je v času 12,03 in se uvrstil na 25. mesto.
Maribor, 25. 6. 2017
V Mariboru je potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke U16. Na tekmovanju sta sodelovali tudi naši ekipi, ki sta bile zapolnjeni z mlajšimi kategorijami. Kljub mladosti in neizkušenosti, pa so naši mladi atleti tekmovali odlično in dosegli dve visoki uvrstitvi. Ekipa pionirjev je med 23 društvi zasedla 8. mesto. Naše pionirke pa so med 28 ekipami uvrstile na 9. mesto.
Tel Aviv, 25. 6. 2017
Ta vikend je bil v članski kategoriji rezerviran za Ekipna Evropska prvenstva. Reprezentanca Slovenije je nastopal v drugi ligi tega tekmovanja, ki ga je gostilo mesto Tel Aviv v Izraelu. Želja pred nastopom je bil uvrstitev na eno od prvih treh mest, ki so vodile v višjo skupino. V ekipo je bila uvrščena tudi naša Sonja Roman, ki je barve Slovenije zastopala v teku na 5000 m. Nastopila je odlično, saj je odtekla njen letošnji najhitrejši tek. S časom 16:51,86 je zasedla odlično 5. mesto in naši ekipi priborila 8 točk. Žal pa je ekipa naše male državice obstal v drugi ligi, saj je osvojila 4. mesto, napredovanje pa je zgrešila za zgolj 2,5 točke.
Celovec, 25. 6. 2017
Od 22. do 25. junija so v Celovcu potekale svetovne igre za mlade, pod imenom United World Games. Na letošnjih igrah je sodelovalo okrog 10.000 mladih športnikov iz več kot 40 držav sveta. Svoje športne sposobnosti so predstavili in preizkusili v dvanajstih različnih panogah in sicer v atletiki, bowlingu, hokeju na travi, hokeju v dvorani, košarki, nogometu, odbojki, orientaciji, plavanju, rokometu, rugbyju in tenisu.

Med tako številčno udeležbo je letos prvič sodelovala tudi ekipa naših mladih atletov. Kljub temu, da je večina prvič sodelovala na tako pomembnem tekmovanju, so se odlično odrezali in se več kot 30-krat povzpeli na zmagovalne stopničke. 

ekipa_uwg

Ker na spletu še ni objavljenih uradnih rezultatov, jih bomo objavili takoj, ko bo možno. Do takrat pa se lahko pozabavate v ogledu dveh fotogalerij. Prva je s svečane otvoritve iger, ki je potekala na prečudovitem Wörthersee stadionu, na katerem so igrali tudi tekme na Evropskem nogometnem prvenstvu leta 2008. Otvoritev je bila spektakularna. Žal je zaradi neurja pred pričetkom, manjkal samo veliki ognjemet. Vse to pa naših uspešnih atletov ne bo oviralo, da si prve izkušnje z otvoritvijo po vzoru na Olimpijske igre, ne bi zapomnili za večno.

Druga galerija pa je seveda s samega tekmovanja, ki je bilo za naše mlade šampione zelo uspešno, saj so ob številnih zasluženo osvojenih odličjih, mnogi krepko izboljševali tudi osebne rekorde in s tem dokazali, da so bili ravno na največjem letošnjem tekmovanju v najboljši formi. 

FOTOGALERIJA OTVORITEV

FOTOGALERIJA TEKMOVANJE
Ormož, Celje, 24. 6. 2017
Tudi ta vikend naši tekači niso počivali, saj so se v petek zvečer udeležili Nočnega uličnega teka v Ormožu, v soboto pa še Malega maratona državnosti v Celju. Na obeh prireditvah so ponovno pokazali odlično pripravljenost in posegli po visokih uvrstitvah.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in