Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 276 - 280 od 866 zapisov
Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
Maribor, 29. 9. 2017
Jutri bo v Varaždinu potekal Pionirski reprezentančni peteroboj, na katerem se bodo pomerile ekipe Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Na sedežu Atletske zveze Slovenije so pred dnevi objavili našo ekipo, v katero so uvrstili tudi našega atleta Gaperja Dreva.

Naš mladi atlet je pred tremi tedni odlično nastopal na Prvenstvu Slovenije za pionirje U16, ko si je v metu diska primetal srebrno odličje. S tem fantastičnim nastopom si je tudi priboril mesto v reprezentanci Slovenije. Slovenska ekipa bo na Hrvaško odpotovala že danes in se jutri dopoldne borila za čim višja posamična in ekipno uvrstitev. Našega atleta nastop čaka ob 12.10, ko bomo vsi držali pesti, da bodo njegovi meti tako dolgi, da se bo zadovoljen vrnil z reprezentančnega debija.
Maribor, 27. 9. 2017
Na domačem stadionu v Športnem parku Tabor sta potekali Ekipni področni prvenstvi za osnovne in srednje šole. Na obeh tekmovanjih je barve svojih šol zastopala kopica naših mladih članov, ki so se ponovno izkazali. Kljub temu, da se sezona tekmovanj na stadionih počasi zaključuje, so mnogi ponovno dosegli osebne rekorde in dokazali, da so bili treningi pod vodstvom naših trenerjev in vaditeljev v Športni šoli AD Štajerska zelo kvalitetni.
Slovenske Konjice, 24. 9. 2017
V Slovenskih Konjicah so organizirali 5. Konjiški maraton, na katerem so ob glavnem teku na dolžini malega maratona, izvedli tudi 10 km tek, ki je letos štel tudi za Prvenstvo Slovenije. Na prireditvi so tekli tudi številni naši tekači in ponovno posegli po najvišjih mestih in dokazali, da so na začetku sezone jesenskih cestnih tekov v zelo dobri pripravljenosti.
Fürstenfeld, 23. 9. 2017
V mestecu Fürstenfeld v Avstriji je potekalo mednarodno tekmovanje v hitri hoji. Na njem so se vse starostne kategorije pomerile na razdalji 2400 m. Med nastopajočimi sta bila tudi naša Tamara Reicht in Filip Križnik. Tamara je nastopila v konkurenci pionirk U14 in bila ponovno najhitrejša. Filip pa je nastopil v konkurenci mlajših mladincev in prav tako kot prvi prečkal ciljno črto.

Današnje tekmovanje je skupaj s tekmovanjem, ki so ga tu organizirali že spomladi, štelo za pokal mesta Fürstenfeld. Ker sta oba naša šampiona zmagala na obeh tekmovanjih, sta osvojila tudi skupno pokalno zmago.
Maribor, 22. 9. 2017
Na travnatih površinah v Športnem parku Tabor je potekal Jesenski šolski kros. Na tekmovanju so nastopili tudi naši mladi atleti, ki vadijo v naši Atletski šoli. Tudi tokrat so se zelo izkazali in si pritekli številna nova odličja. Zmage pa so dosegli v kar polovici od vseh osnovnošolskih kategorij.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in