Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 276 - 280 od 847 zapisov
Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
Györ, 27. 7. 2017
V Györu na Madžarskem bo do sobote potekal Olimpijski festival evropske mladine, največje letošnje tekmovanje za mlade športnike na starem kontinentu. V atletski ekipi Slovenije je v teku na 800 m nastopila tudi naša Špela Gonza. Udeležba na tako eminentnem tekmovanju je posebno doživetje, delček tega olimpijskega utripa, pa lahko podoživite z ogledom krajše galerije s tekmovalnega dne naše atletinje.

galerija_eyof
Györ, 25. 7. 2017
V Györu na Madžarskem poteka Evropski olimpijski festival mladih, na katerem je v teku na 800 m nastopila tudi naša Špela Gonza.

Eyof_spela_800_logo_mala

Potem, ko so se organizatorji odločili, da zaradi nekaterih odpovedi v zadnjem trenutku, v ponedeljek ne izvedejo kvalifikacijskih tekov, se je naša mlada atletinja, tako že uvrstila v torkov polfinale. Posledično sta bili obe polfinalni skupini bolj polno zasedeni, kot je običajno. To pa naše mlade šampionke ni motilo in se je na začetku v gneči odlično znašla in dolgo tekla v vodilni skupini. Žal je v drugem krogu nekoliko popustila in v cilj pritekla kot deveta. Njen rezultat 2:22,13, pa jo je uvrstil na končno 17. mesto.

Kljub temu, da se tek ni izšel po Špelinih željah, ji je potrebno čestitat, že za uvrstitev na tako veliko tekmovanje. Prepričani pa smo, da to ni bila njena zadnja udeležba na velikih tekmovanjih, ter, da nas bo s super dosežki navduševala tudi v prihodnjih sezonah. 
Celje, 23. 7. 2017
V Knežjem mestu je ta vikend potekalo Prvenstvo Slovenije za člane in članice, na katerem smo imeli tokrat samo eno predstavnico. V teku na 3000 m se je z najboljšimi slovenskimi tekačicami pomerila mlada Laura Stauber. Svoj nastop je opravila v času 11:21,46 in zasedla 6. mesto.
Maribor, 22. 7. 2017
Danes se je proti mestu Györ na severozahodu Madžarske odpravila ekipa Slovenskih mladih športnikov, ki bodo tam od jutri dalje nastopali na Olimpijskem festivalu evropske mladine. Med njimi je tudi naša mlada atletinja Špela Gonza.

Špala bo na igrah nastopila v teku na 800 m, ki je na sporedu v torek 25. julija ob 17.30 uri. Cilji naše atletinje so, da teče bilizu ali pa izboljša osebni rekord. Kaj pa bo ta rezultat pomenil na tekmovanju, pa je odvisno od njene konkurence. Seveda, pa naši Špeli želimo, da odteče rezultat, s katerim bo sama najbolj zadovoljna, mi pa bomo seveda držali pesti, da ji uspe. Srečno, Špela!
Cirkulane, 21. 7. 2017
V Cirkulanah in okolici so izvedli že 11. Aninski tek. Na njem se tečai in tekačice pomerijo na 5 km dolgem cestnem teku. Kljub poletju in visokim temperaturam, je na letošnji izvedbi nastopilo veliko število ljubiteljev teka. Med njimi so bili tudi naši tekači, ki so se ponovno izkazali z visokimi uvrstitvami.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in