Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 21 - 25 od 735 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Maribor, 8. 9. 2018
V Mariboru je pod okriljem Športne zveze Maribor potekal City mestni tek. Kot že na prejšnjih izvedbah, so se tudi tokrat tekači in tekači pomerili na 5 km in 10 km razdalji. Med številčnimi udeleženci so bili tudi naši tekači, ki so ponovno navdušili z visokimi uvrstitvami tako v absolutni, kot tudi v posameznih starostnih kategorijah.
Celje, Selnica ob Dravi, 2. 9. 2018
V soboto so s štartom v Celju pripravili že 34. Ultramaraton Celje - Logarska dolina. Na najkrajši razdalji, ki jo je pripravil organizator, na 17 km je nastopil tudi naš Matevž Schaubach. Tekel je odlično in zasedel vrhunsko 2. mesto.

V Selnici ob Dravi pa je v nedeljo potekal Jabolčni tek, na katerem so se tekači pomerili na 8,5 km dolgi progi. Med ženskami je Helena Javornik še enkrat dokazla svojo kvaliteto in si pritekla novo zmago. Med moškimi pa si je odlično 2. mesto pritekel Vito Kunstek. Njegov uspeh pa sta dopolnila Branko Kmetič, ki se je uvrstil na 5. mesto in Mario Vračič, ki je ciljno črto prečkal kot osmi.
Velenje, 1. 9. 2018
V Velenju je potekalo Ekipno mlajše mladinsko prvenstvo Slovenije na katerem so nastopili tudi trije naši mladi atleti.

Na svojem prvem jesenskem tekmovanju po prihodu s počitnic je v teku na 200 m nastopil Valentin Vidovič. Kljub pomankanju treningov v zadnjih tednih je nastopil zelo dobro. S časom 25,00 je odtekel enega svojih najhitrejših tekov in zasedel 18. mesto. V metu diska se preizkusil Gašper Drev. Orodje težko 1,5 kg je najdlje poletelo v 3. seriji, ko je pristalo pri 35,58 m. Ta dosežek je samo 4 cm krajši od osebnega rekorda, na današnjem tekmovanju pa je zadostoval za odlično 3. mesto. V teku na 800 m med mlajšimi mladinkami pa se je zelo izkazala Vanesa Lobenwein. Ciljno črto je prečkala v času novega osebnega rekorda, ki sedaj znaša 2:24,52 in se uvrstila na visoko 6. mesto.
Leibnitz, 29. 8. 2018
V nam bližnji Lipnici v Avstriji je potekal mednarodni atletski miting, na katerem je med pionirji U16 v suvanju krogle nastopil tudi naš Gašper Drev. To je belo njegovo prvo tekmovanje po zasluženih počitnicah, zato meti še niso bili konstantni. Kljub temu je uspel 4 kg kroglo suniti kar do 14,23 m, kar je zelo dober rezultat za uvodno tekmovanje. S to dolžino, pa si je priboril tudi novo mednarodno zmago.
Ruše, 25. 8. 2018
S štartom in ciljem v Rušah je potekal Trail maraton Pohorje. Na 22 km dolgi razdalji se je zelo izkazala naša Sonja Sukič. Iz štartnega prostora na nadmorski višini 309 m, se je po poteh Pohorja morala povzpeti na najvišjo točko na Žigartov vrh, ki je na nadmorski višini 1346 m. Nato pa spretno spustiti nazaj v Ruše. Z zelo zahtevno progo je naša tekačica opravila najhitreje in si pritekla zmago.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in