Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 236 - 240 od 866 zapisov
Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
Rijeka, 3. 3. 2018
V Reki je potekalo Odprto veteransko prvenstvo Hrvaške v dvorani, na katerem je v kategoriji nad 55 let v teku na 60 m nastopil tudi naš Božo Himelrajh. V cilj je prišprintal v času 7,97 in dosegel novo zmago. Ta zmaga je dober obet pred nastopom na Balkanskem dvoranskem veteranskem prvenstvu, ki ga prihodnji vikend čaka v Beogradu.
Žalec, 3. 3. 2018
V Žalcu je potekalo tekmovanje v krosu, ki so si ga organizatorji zamislili nekoliko drugače. Po vzoru na šprinte pri smučarskem teku ali tekmovanje smučarskih krosistov, so s progo morali opraviti večkrat. Na tekmovanju, ki je potakalo v zimskih razmeraj, so nastopili tudi trije naši tekači. V konkurenci članic sta nastopili Andreja Godec in Anita Dobrotinšek, med moškimi pa njun trener Zdenko Mraz.
Zagreb, 24. 2. 2018
V novi atletski dvorani v glavnem mestu Hrvaške, se je odvijalo Prvenstvo Slovenije v krožnih tekih. Med nastopajočimi sta bili tudi dve naši mladi atletinji, ki sta se potegovali za visoke uvrstitve v teku mladink na 800 m. Še pionirka Vanesa Lobenwein je tekla v prvi skupini. Svojo nalogo je opravila zelo dobro in zmagala s časom 2:30,27, skupno pa je ta čas zadostoval za 7. mesto. V najmočnejši skupini je nastopila še Špela Gonza, ki pa je žal odstopila in tako ostala brez uvrstitve. 
Celje, Dunaj, Ljubljana, 11. 2. 2018
Za našimi atleti je še en tekmovalni vikend, na katerem so se ponovno izkazali z novimi osebnimi rekordi in visokimi uvrstitvami na Prvenstvu Slovenije za mlajše mladince, Prvenstvu Slovenije v mnogoboju za pionirje U14 in Mednarodnem atletskem mitingu.
Maribor, 5. 2. 2018
Na današnji Izredni volilni skupščini smo izbrali novo vodstvo, ki bo društvo vodilo do konca tega mandata, torej naslednja tri leta.

Za predsednika je bil izvoljen Darjan Murko, dipl. varstvoslovec, ki je trenutno zaposlen kot vodja projektov v ZETA Biopharma GmbH v Avstriji. Kot atlet je bil odličen tekač na 400 m. Njegov največji uspeh pa je zagotovo osvojitev bronaste medalje na Olimpijske festivalu evropske mladine leta 2001 v Murcii v Španiji. Ob nastopu mandata, si je za prioriteto zadal finančno stabilizirati društvo.

V Upravni odbor pa so bili izvoljeni Branko Žerak, bivši odličen atlet in predsednik v več obdobjih. Mirko Veit, tudi biši predsednik in sicer v zadnjem Olimpijskem ciklusu, ko je imelo društvo kar dve predstavnici na Olimpijskih igrah v Riu. Dejan Korotaj, bivši odličen atlet, sedaj pa profesor Športne vzgoje in športni koordinator na II. Gimnaziji v Mariboru. Emil Zorenč, direktor podjetja Greiner Packaging d.o.o., našega največjega pokrovitelja.

Novemu vodstvu želimo uspešno in učinkovito delo v njihovem mandatu.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in