Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 206 - 210 od 860 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Leibnitz, 6. 5. 2018
V nam bližnji lipnici v Avstriji je danes potekal otvoritveni miting, na katerem sov kategoriji U12  v skoku v daljino in metu vortexa nastopili tudi naši mladi atleti. Nastopili so odlično in se mnogi veselili svojih najboljših dosežkov.
Zagreb, 5. 5. 2018
V glavnem mestu Hrvaške je potekal mednarodni otvoritveni miting, na katerem se je predstvilo več kot 300 atletov iz desetih držav. Med njimi so bili tudi trije naši mladi atleti, ki so z različnimi občutki zapuščali tekmovališče.

V teku na 200 m je med moškimi odlično nastopil Nik Šuštar, ki je zmagal v svoji skupini in z osebnim rekordom 23,72 zasedel 25. mesto. V isti disciplini med ženskami se je ura pri naši Rene Prosen ustavila pri času 27,52, kar je njen najboljši dosežek ob pričetku sezone. Na tokratnem tekmovanju pa je zasedla 23. mesto. Najvišjo uvrstitev med našimi pa je zabeležila Maruša Sernc, ki je bila v teku na 1500 m sedemnajsta. Predvsem njej se je najbolj poznala utrujenost od pravkar zaklučenih priprav, zato s svojim dosežkom 5:14,83 ni bila zadovoljna.
Maribor, 5. 5. 2018
V naše mesto pod Pohorjem, je danes prispela plamenica miru, ki so jo k nam prinesli ljubitelji teka iz celotne Evrope. Na delu trase skozi naše mesto, so se jim pridružili tudi naši atleti in tako podprli organizatorje pri prizadevanju k ohranitvi miru po svetu.

tek_miru

Več o teku si lahko preberete na tej povezavi.
Poreč, 30. 4. 2018
V petek so se naši atleti preselili v Poreč, ki je že naša ustaljena baza za zadnje priprave pred spomladanskim delom sezone. Kljub naporinim treningom je motivacija ob sproščenem vzdušjo na višku. Treningi trenutno potekajo po zastavljenih planih. Kako uspšeni bodo treningi, pa se bo pokazalo že kmalu, saj naše atlete prve tekmovanja čakajo že v začetku meseca maja.

porec_2018 
Leibnitz, Markovci, Medulin, 29. 4. 2018
Med tem, ko so številni naši atleti na pipravah v hrvaški Istri, so tisti, ki so ostali doma, lep sončen vikend izkoristili za nastope na različnih tekmovanjih.
V bližnji Lipnici v Avstriji je v petek potekal Otvoritveni mednarodni miting, na katerem je v metu kopja nastopil Ožbej Ivan Zorko. Njegovo kopje je poletelo 40,52 m in je na svojem prvem letošnjem tekmovanju zasdel 5. mesto.

Prav tako v petek, so v Markovcih pri Ptuju izpeljali tekaško prireditev Markoton, na katerem se je na razdalji malega maratona preizkusila Ana Gajič. Tekla je odlično in v cilj pritekla kot četrta.

V nedljo pa so se številni tekači zbrali na jugu polotoka Istra, kjer je v Medulinu potekal tradicionalni tek na 10 km. Med moškimi je zanesljivo zmagal Mitja Krevs. Na visko 8. mesto se je uvrstil Sašo Pečnik,  na 20. mesto pa Robert Matjaž. V konkurenci žensk se je izkazala Ines Matjaž, ki si je pritekla odlično 4. mesto.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in