Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 201 - 205 od 860 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Ptuj, 12. 5. 2018
ekipa_ptuj

Na Ptuju je danes potekalo Prvenstvo Slovenije v posamičnem in ekipnem mnogoboju za pionirje in pionirke U14. Med več kot 150 nastopajočimi je bila tudi šesterica naših mladih atletov, ki so ponovno dokazali, da tako posamično kot tudi ekipno sodijo med najboljše v Sloveniji. Z disciplinami šprint na 60 m, skokom v daljino, metu vortexa in teku na 600 m, so vsi opravili odlično in se kar štirikrat povzpeli na zmagovalne stopničke.
Šmarje, Lipica, Kranj, 12. 5. 2018
Pomladni čas je eden najprimerjenših za organizacijo tekaških prireditev. Tako si v tem trenutku tekmovanja v različnih tekih v Sloveniji sledijo iz tedna v teden. Na njih pridno nastopajo tudi naši atleti in nas kot vedno razveseljujejo z odličnimi nastopi.

V Šmarjah pri Ješah je potekal Tek po Šmarskih bregih, na katerem je na 10 km razdalji zmago slavil naš Severino Ogrizek. V Lipici so izvedli Tek v Lipici, na katerem je sodeloval naš mladi tekač Tine Marin Puppis. Na razdalji 5 km je tekel odlično in se povzpel na drugo stopničko zmagovalnega odra. V Kranju pa so izpeljali Nočni tek, na katerem je bila na 5 km razdalji naša predstvnica Nika Bezjak. Tekla je zelo dobro in se uvrstila na visoko 9. mesto.
Maribor, 7. 5. 2018
Na atletskem stadionu v Športnem parku Tabor je naše društvo danes organiziralo Področno prvenstvo v atletiki za srednje in osnovne šole. V lepem sončnem vremenu in odlični organizaciji smo bili deležni zanimivih bojev med dijaki in dijakinjami letnik 1999 do 2002, starešimi učenci in učenkami letniki 2003 in 2004, ter mlajšimi učenci in učenkami lletnik 2005 in mlajši. Ob koncu dneva, smo bili lahko zelo zadovoljni z nastopi naših mladih atletov. Mnogim je uspelo poseči po novih osebnih rekordih, za njihove odlične nastope pa so bili nagrajeni s kar 26 osvojenimi medaljami.
Ljubljana, 6. 5. 2018
Naše glavno mesto je bilo ves vikend v znamenju že 62. Pohoda ob žici, prireditve ob kateri se spomnimo na bodečo žico s katero je okupator obdal Ljubljano v času 2. Svetovne vojne. Več dnevna prirditev se tradicionalno konča s tekmo trojk, na katerem so nastopili tudi naši atleti in se številni s svojimi ekipami povzpeli na zmagovalne stopničke.

Na razdalji 29 km sta med veterankami s svojo ekipo odlično 2. mesto zasedli Barbara Radoš in Helena Javornik. Na isti dolžini se je med mešanimi trojkami 3. mesta veselil Matevž Schaubach. Na dolžini 12,5 km pa sta se med veterani B na najnižjo stopničko zmagovalnega odra povzpela brata Rajko in Samo Zupančič.
Velenje, 6. 5. 2018
Danes so v Velenju izvedli Atletski pokal Slovenije za mlajše mladince in mladinke, ter Ekipni pokal Slovenije v hitri hoji za vse kategorije. Na tekmovanju so nastopili tudi naši mladi atleti in nas že na prvem letošnjem večjem tekmovanju razveselili z dvema zmagama.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in