Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 16 - 20 od 847 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Tuzla, 21. 7. 2019
Mesto Tuzla v Bosni in Hercegovini je bilo v soboto zvečer prizorišče 3. Tuzlanskega nočnega polmaratona. Na njem je svojo trenutno pripravljenost preizkusila tudi naša Helena Javornik. Z dobrimi 21 km je opravila v času 1:30,48 in si v močni mednarodni konkurenci pritekla odlično 3. mesto.
Gorišnica, 18. 7. 2019
V vasi Gorišnica, nekaj kilometrov vzhodno od Ptuja, so lokalni prireditelji organizirali že tradicionalni tek na razdalji 7 km, ki so ga poimenovali Gorišnica teče. Kljub času počitnic in dopustov, se je teka udeležilo lepo število tekačev, med udeleženci pa so bili tudi naši člani. Kot je že v navadi so nas tudi tokrat razveselili z visokimi uvrstitvami.

V absolutni moški kategoriji si je 2. mesto pritekel Severino Ogrizek. Kot peti je v cilj pritekel Miha Kramberger, tik za njim pa še Filip Križnik. V absolutni ženski konkurenci je presenetila komaj 15 letna Nika Fajfar in se zavihtela na 3. mesto. Na 4. in 5. mesto pa sta se zvrstili Klara Kaiser in Ana Gajič.
Ufa, 14. 7. 2019
Včeraj je s slavnostnim zaključkom padel zastor nad že 53 poletne Mednarodne igre šolarjev, ki so letos potekale v mesto Ufa v Rusiji. Kot že vrsto zadnjih let je na njih sodelovala tudi ekipa športnikov osnovnošolcev iz našega mesta pod Pohorjem. Reprezentanco Maribora so sestavljali atleti, judoisti in plavalci. Za njimi je ena najuspešnejših odprav, saj se bodo danes vrnili domov s kar štirimi medaljami in še kopico zelo visokih uvrstitev.

ufa_ekipa_680

Atletsko ekipo je tvorilo šest mladih atletov našega društva. Vsi so prikazali zelo dobre nastope, ob nekaj več športne sreče, pa bi bili lahko njihovi dosežki še nekoliko boljši. Seveda je v naši ekipi izstopala Petja Klojčnik, ki je s osvojeno srebrno kolajno v teku na 800 m, sebi in mestu Maribor priborila najvišjo uvrstitev. Odličen nastop v kvalifikacijah je zabeležil tudi Jurij Beber, žal pa se mu polfinalni tek ni izšel po željah. Kljub temu je že sodelovanje v zaključnih bojih zelo lep uspeh, za fanta, ki trenira šele nekaj mesecev. Za vsega nekaj mest sta za finalnim nastopom zaostala Erik Ursini v teku na 1500 m in Alina Herman v suvanju krogle (3kg). Šprinterki Lari Ribič se je po odličnem štartu na 100 m pripetilo, da je zaslišala še en strel, ter je za trenutek zastala. V tako kratki disciplini je bilo to dovolj, da je ob zmanjšani hitrosti teka ostala v ozadju, ter zaostala za letošnjimi najboljšimi dosežki. Žal kljub protestom sodniki niso želeli ponoviti štarta. V skoku v daljino je mladi Marin Kladošek nabiral prepotrebne mednarodne izkušnje za prihodnja tekmovanja. Ob tem pa domov odnesel zagotovo največji spomin. Ob doskoku je namreč doskočil tako nerodno, da si je s šprinterico porezal nogo in za spomin na igre prejel šest šivov.

Ob koncu lahko v celoti ocenimo nastope naših atletov za odlične. Ob novih tekmovalnih izkušnjah, si bodo igre zapomnili tudi po druženju in spoznavanju novih prijateljev. Ob koncu poročanja iz daljne Rusije, pa vas vabimo, da si na spodnji povezavi ogledate nekaj fotoutrinkov naše uspešne ekipe.

FOTOGALERIJA
Gora Oljka, 14. 7. 2019
V Savinski dolini, natančneje v Andražu nad Polzelo so včeraj organizirali Tek na Goro Oljko. Trasa teka v začetnih kilometrih poteka po ravnina, nato pa zavije na poti, ki vodijo k planinskemu domu in cerkvici na vrhu Gore Oljka. Na 7,6 km dolgi progi se morajo tekmovalci tako povzpeti za 380 m nadmorske višine. Na letošnji izvedbi se je zelo izkazala tudi naša Renata Vetrih. Po zelo dobri razporeditvi moči, je imela v zaključku največ moči in si pritekla novo zmago.
Trnava, 13. 7. 2019
V Trnavi na Slovaškem je potekal mlajše mladinski reprezentančni četveroboj. Z vrstniki iz Češke, Madžarske in Slovaške sta se za reprezentanco Slovenije pomerila tudi naša atleta Vanesa Lobenwein in Gašper Drev.

Vanesa je nastopila v teku na 3000 m. Od samega štarta je tekla v sredini skupine in si na koncu z zelo dobrim zaključnim delom teka, s časom 11:07,55 pritekla odlično 5. mesto. Gašper je svojo državo zastopal v suvanju krogle. Njegov najdaljši sunek 5 kg orodja je bil izmerjen v tretji seriji, meril pa je 14,99 m. S tem dosežkom je zasedel zelo dobro 7. mesto.

Obema našima mladima atletoma čestitamo za uvrstitev v reprezentanco in še en dober nastop ob koncu prvega dela sezone na prostem. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in