Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 16 - 20 od 759 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ljubljana, 2. 12. 2018
V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani je potekal finalni izbor za Miss športa 2018. V ožji izbor, najlepših dvanajst, se je uvrstila tudi naša bivša atletinja Mojca Haberman, ki se sedaj ukvarja s potapanjem na vdih.

Za končni izbor so kot vedno štele točke strokovne žirije in točke pridobljene s spletnega glasovanja. Seštevek pa je Mojco postavil za prvo spremljevalko, oziroma drugo najlepšo športnico za leto 2018.

Mojca, iskrene čestitke!
Tilburg, 27. 11. 2018
Mestece Tilburg na jugu Nizozemske bo 9. decembra gostilo Evropsko prvenstvo v krosu. Na že 25. izvedbi tega tekmovanja bo nastopila tudi ekipa petih Slovenskih reprezentantov.

V letošnji maloštevilčni Slovenski odpravi pa je tudi naša odlična mladinka Špela Gonza. Naša mlada atletinja je pred dvema tednoma odlično tekla na mednarodnem krosu v Italiji, ki ga je Atletska zveza Slovenije izbrala za izbirno tekmovanje za določitev ekipe za Evropsko prvenstvo. Špelin odličen nastop so opazili tudi na Strokovnem svetu in jo za njen uspeh nagradili z nastopom na največjem kros tekmovanju v Evropi. Na njem se bo z najboljšimi mladinkami pomerila na razdalji 4300 m.

Do nastopa sta še slaba dva tedna, zato naši atletinji želimo uspešno pripravo na vrhunec letošnje tekaške sezone, ob tem pa ji še enkrat čestitamo za uvrstitev v reprezentanco Slovenije.
Maribor, 23. 11. 2018
V tisk je šel društveni koledar za leto 2019. Glede na pretekla leta smo naredili veliko spremembo in za vsako skupino pripravili svoj koledar. Kako boste na koledarju izgledali v prihodnjem letu, si oglejte v nadaljevanju novice.

Za povečavo kliknite na izbrano fotografijo.
Maribor, 20. 11. 2018
miss_sporta

Pred dnevi so objavili 12 finalist letošnjega izbora za ''Miss Športa 2018''. Na tokratnem spisku je tudi naša članica, 18. letna Mojca Haberman. V kolikor ji želite pomagati do čim višje uvrstitve, ji lahko vsak dan do 1. decembra oddate svoj glas. Glasovanje lahko opravite na tej povezavi. Našo bivšo atletinjo najdete pod zaporedno številko 4. Kako uspešno boste oddajali glasove bo znano v nedeljo 2. decembra, ko bo izveden Finalni izbor.

Mojca, ki je doma iz Vuzenice je zelo multi športna oseba. Srednjo šolo je pred štirimi leti pričela obiskovati v Mariboru. Takrat se je na treningih priključila tudi našemu društvu in se zanj tudi registrirala. Kot zelo perspektivna tekačica je v dresu AD Štajerska opravila kar nekaj dobrih nastopov. Vedno je iskala nove izzive in jih našla v potapljanju na vdih. Takrat je tudi zapustila naše mesto ob Dravi in se prepisala na gimnazijo v Ljubljano, saj je bila tako bližje novemu športu, ki jo je popolnoma prevzel. Da gre v primeru naše Mojce zares za vsestransko športnico, je v dokaz tudi njen podvig, ki ga je opravila v začetku meseca septembra. Takrat je v enem dnevu osvojila oba Slovenska Triglava. Za kakšen podvig gre, si lahko pogledate na spodnji povezavi.

2 Triglava - RTV Slovenija
Maribor, 16. 11. 2018
V Želenikih je potekala slovestnost na kateri so podeleili priznaja za najuspešnejše gorske tekače v letu 2018. Med nagrajenci je bila letos tudi naša Špela Gonza.
Med nominiranci za nagrado ''Atlet leta 2018'' v mlajše mladinski kategoriji, ki se podeljuje najuspenješim atletom za nastope v vseh panogah, je bila že pretekli teden na podelitvi v Novem mestu. Tam se ji je nagrada za vsega nekaj točk izmaknila, kljub temu pa smo bili na našo mlado tekačico zelo ponosni, saj se je uvrstila med njaboljših pet v svoji kategoriji.

Svoj nesporen talent in veliko kvaliteto pa je letos pokazala v nastopih v gorskih tekih. Čeprav je zaradi tekmovanja na stezi izpustila prvi del sezone je v drugi polovici tekmovalnega leta zbrala dovolj točk, da je slavila v seštevku Slovenskega pokala med mladinkami.

Naši mladi atletinji ob tej priložnosti še enkrat čestitamo za zelo uspešno sezono 2018!
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in