Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 186 - 190 od 836 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Leibnitz, Markovci, Medulin, 29. 4. 2018
Med tem, ko so številni naši atleti na pipravah v hrvaški Istri, so tisti, ki so ostali doma, lep sončen vikend izkoristili za nastope na različnih tekmovanjih.
V bližnji Lipnici v Avstriji je v petek potekal Otvoritveni mednarodni miting, na katerem je v metu kopja nastopil Ožbej Ivan Zorko. Njegovo kopje je poletelo 40,52 m in je na svojem prvem letošnjem tekmovanju zasdel 5. mesto.

Prav tako v petek, so v Markovcih pri Ptuju izpeljali tekaško prireditev Markoton, na katerem se je na razdalji malega maratona preizkusila Ana Gajič. Tekla je odlično in v cilj pritekla kot četrta.

V nedljo pa so se številni tekači zbrali na jugu polotoka Istra, kjer je v Medulinu potekal tradicionalni tek na 10 km. Med moškimi je zanesljivo zmagal Mitja Krevs. Na visko 8. mesto se je uvrstil Sašo Pečnik,  na 20. mesto pa Robert Matjaž. V konkurenci žensk se je izkazala Ines Matjaž, ki si je pritekla odlično 4. mesto.
Beograd, Dunaj, Padova, Ormož, 22. 4. 2018
Za nami je zelo lep, sončem vikend, v katerem so v Sloveniji in Evropi organizirali številne tekaške prireditve. Na nakaterih so bili aktivni tudi naši tekači. Dobro delo v preteklih mesecih se je poznalo tudi tokrat, saj so ponovno dolično nastopili in nas razveselili z viskomi uvrstitvami.
St. Ruprecht, 21. 4. 2018
V mestecu St. Ruprecht je potekalo mednarodno tekmovanje v hitri hoji, na kateri so morali nastopajoči prehoditi 4,05 km po ulicah tega prelepekga mesteca na avstrijskem Štajerskem. V konkurenci žensk je nastopila tudi naša šampionka, komaj 13-letna Tamra Reicht. Tudi tokrat je dokazala, da je v pripravljalnem obdobju odlično trenirala, saj je kljub svoji mladosti zanesljivo opravila z vso konkurenco in se veselila nove mednarodne zmage.
Maribor, 19. 4. 2018
V Športnem praku Tabor je potekalo Šolsko državno prvenstvo v krosu za osnovno in srednješolce, na katerem se je za najvišja mesta borilo več kot 1500 mladih ljubiteljev teka. V številnih kategorijah smo imeli predstavnike tudi mi, ki so nas ponovno navušili z odličnimi nastopi in visokimi uvrstitvami.

V kategoriji osnovnošolk letnik 2005, ki so tekle na 1000 m je zablestela Eva Zorenč, ki si je po odličnem finišu priborila srebrno odličje. V tej kategoriji sta odlično tekle tudi Tamara Reicht, ki je zasedla 11. mesto in Lara Ribič, ki je v cilj pritekla kot šestnajsta. Med isto starimi dečki je zelo dobro tekel Marin Kladošek, ki se je veselil 13. mesta. Osnovnošolke letnik 2004 so tudi morale premagati 1000 m dolgo progo. Nekaj smole je imela naša Petja Klojčnik, ki je vseskozi tekla v ospredju, na koncu pa za nekaj desetink zaostala za uvrstitvijo na zmagovalni oder in zasedla vrhunsko 4. mesto. Njen uspeh je s 7. mestom dopolnila Lina Kraner. Osnovnošolci iste starosti so morali preteči rzadlajo 1500 m, naš Erik Ursini pa se je uvrstil na 15. mesto.

Na 1500 m so tzekle tudi srednješolke. Med letniki 2001 in mlajšimi se je izkazala Klara Kaiser, ki je zasedla visoko 13. mesto. Med letniki 1999 in 2000 pa si je Maruša Sernc pritekla 14. mesto, Laura Stauber pa je bila dvajseta.

Vsem našim mladim atletom čestitamo za njihove današnje nastope, ki so pokazali, da so dobro trenirali in se zato lahko že veselimo njihovih novih nastopov.
Slovenska Bistrica, 15. 4. 2018
V Slovenski Bistrici je potekal že 16. Bistriški tek, ki so ga z odličnimi nastopi zaznamovali naši tekači.

V glavnem teku prireditve, na razdalji 10 km, je med ženskami blestela naša Helena Javornik. Kot že večkrat je bila tudi tokrat neulovljiva za vse konkurentke in si pritekla novo zmago. V konkurenci moških pa si je vrhunsko 2. mesto pritekel Vito Kunstek. Tik za stopničke sta se na 4. in 5. mesto uvrstila Severino Ogrizek in Matevž Schaubach.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in