Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 181 - 185 od 860 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Koper, 16. 6. 2018
koper_ekipa_680

V Kopru je potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije za pionirje U16. Na tekmovanju so sodelovali tudi naši mladi atleti in nam ponovno prikazali odlične nastope. Tako se je naša mlada ekipica iz našega največjega mesta na obali vrnila s številnimi visokimi uvrstitvami in novimi osebnimi rekordi. Kljub temu, da naši ekipi nista bili popolni, so si fantje ekipno priborili visoko 8. mesto, dekleta pa so zasedla 12. mesto.
Dogoše, 10. 6. 2018
Po cestah na Dravskem polju, s štartom in ciljem pri čistilni napravi v Dogošah, je danes potekala tekaška prireditev Tečem zDravo 2018.

Na razdalji 5 km si je naša Tina Čačilo pritekla novo zmago, na odlično 4. mesto pa se je uvrstila Barbara Radoš. Med moškimi na isti razdalji se je od naših najvišje uvsrtil Milan Koser, ki je zasedel 12. mesto. Sledil mu je mladi Tine Martin Puppis, ki se je uvrstil na 16. mesto. Le dve mesti za njim je v cilj pritekel Filip Križnik.

Na teku dolžine 10 km se je med moškimi naš Branko Kmetič uvrstil na visoko 4. mesto. V žesnki konkurenci pa je na 10. mesto pritekla Ana Gajič.
Kranj, 9. 6. 2018
V prestolnici Gorenjske so izpeljali Vučkov memorial, največji miting za mlajše kategorije pri nas. V zelo dobri organizaciji in kljub precej drugačni napovedi, tudi v lepem vremenu, so nas s svojimi nastopi razveseljevali tudi naši atleti. Ponovno so posegli po visokim mestih, ob tem pa še enkrat več to sezono, izboljšali svoje osebne mejnike.
Ptuj, 9. 6. 2018
V našem najstarejšem mestu, na Ptuju, je potekal reprezentančni četveroboj mlajših mladincev in mladink, na katerem so se pomerile ekipe Češke, Madžarske, Slovaške in Slovenije. V teku na 1500 m je barve naše države zastopala tudi naša Špela Gonza. Kot že celotno sezono, je tudi tokrat prikazala odličen tek in v cilj pritekla kot peta in dosegla čas 4:45,69, kar je le nekaj desetink slabše od osebnega rekorda. Tako se je še enkrat zelo približala normi za Evropsko prvenstvo za mlajše mladince in mladinke.

Za izpolnitev kriterija za letošnje največje tekmovanje mlajših mladincev v Evropi ima naša atletinja še nekaj priložnosti, zato ji že sedaj želimo obilo uspeha, predvsem pa hitre noge na naslednjih tekmovanjih. 
Žalec, 6. 6. 2018
V Žalcu je danes potekal Festival športa, v sklopu katerega so izpeljali tudi Prvenstvo Slovenije v atletike za učence in učenke osnovnih šol. Po odličnih nastopih na področnem prvenstvu, ki je bilo že pred mesecem dni v Mariboru, se je na finalno tekmovanje uvrstila osmerica naših mladih junakov. Na današnjem tekmovanju so nas ponovno navdušili s fantastičnimi nastopi, s katerimi so lahko svojim šolam v velik ponos.

medalje_zalec

Prva disciplina tekmovanja je bil tek učenk letnikov 2003 in 2004 na 1000 m, v njem pa smo imeli dve predstavnici. Z novim osebnim rekordom se od tega tekmovanja dalje lahko ponaša Petja Klojčnik, ki so ji časomerilci namerili rezultat 3:05,01, danes pa je zasedla odlično 5. mesto. Druga naša predstavnica, Vanesa Lobenwein je žal imela nekoliko smole na štartu, ko se je s sotekmovalkami zapletla, ter se komaj izognila padcu. Zato je že kmalu izgubila stik z vodilno skupini, kljub temu, pa je s časom 3:17,85 zasedla visoko 13. mesto.

Ob pričetku prvega teka na stezi, so se pričele tudi druge tehnične discipline. V skoku v višino deklet letnika 2003 in 2004 je svojo šolo zastopala Pia Senekovič. Tokrat ji je uspelo preskočiti letvico na višini osebnega rekorda 148 cm, ki ji je prinesel odlično 10. mesto. Na nasprotni strani stadiona se je istočasno odvijal tudi met vorteksa učenk letnik 2005 in mlajše. Med kandidatkami za visoka mesta je bila tudi naša Lara Ribič. Svojo nalogo je opravila fantastično in z dolžino 50,92 m zasedla vrhunsko 3. mesto.

Za naše atlete zelo uspešno tekmovanje, se je nadaljevalo s suvanjem krogle za učence letnik 2003 in 2004. Z najmočnejšimi osnovnošolci v Sloveniji se je za najvišja mesta potegoval tudi Gašper Drev. Njegovo 4 kg orodje je danes poletelo do 14,49 m, za kar je bil nagrajen s srebrno medaljo.

Sledil je vrhunec naših današnjih nastopov, ko sta se med učenkami letnik 2005 in mlajše, v boj za kolajne v teku na 600 m podali Eva Zorenč in naša najmlajša finalistka Ana Kramberger. Eva je še enkrat več dokazala iz kakšnega testa je. Od štarta dalje je tekla med vodilnimi, za njeno nepopustljivost pa je bila nagrajena v vstopu v ciljno ravnino, ko je suvereno prehitela še zadnjo nasprotnico in si z novim osebnim rekordom 1:41,90 pritekla naslov državne prvakinje. Mlada Ana, ki je dve leti mlajša od konkurence, pa si je na njenem prvem velikem tekmovanju nabirala prepotrebne izkušnje, ki ji bodo v prihodnje zagotovo koristile. Danes je ciljno črto prečkala v času 1:53,28 in je tekmovanje končala na 17. mestu.

Naš zadnji tekmovalec na prvenstvu pa je bil v teku učencev letnik 2003 in 2004 Valentin Vidovič. Tekel je fantastično in v cilj prišprintal v času osebnega rekorda 37,17. S tem rezultatom je za pičlih 8 stotink zaostal za uvrstitvijo na zmagovalni oder. Kljub temu, pa je lahko zelo ponosen z osvojenim fantastičnim 5. mestom.

Vsem našim finalistom še enkrat čestitamo, že za uvrstitev na državno finale, ter jim želimo obilo uspehov na naslednjih tekmovanjih. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in