Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 156 - 160 od 836 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Vyškov, 16. 6. 2018
Za zelo dobre, predvsem pa hitre šprinte v letošnji sezoni, je bila naša mlada atletinja Nika Boštjančič, nagrajena s pozivom v mladinsko reprezentanco Slovenije. Svoj krstni nastop za izbrano vrsto naše države je opravila v češkem Vyškovu, kjer je potekal Peteroboj mladinskih reprezentanc, na katerem so se pomerile ekipe Češke, Madžarske, Poljske, Slovaške in Slovenije.

Svoj debi v reprezentanci je opravila v teku na 100 m. Žal je tekmovalkam tudi tokrat nagajal močan veter v prsa, zato rezultati niso bili najboljši. Kljub temu je naša atletinja odtekla soliden čas 13,03 in zasedla 10. mesto. Ob koncu tekmovanja je kot prva predaja nastopila še v štafeti 4x100 m in odlično opravila svojo nalogo, ter tako pripomogla, da se je naša ekipa uvrstila na odlično 3. mesto.

nika_zastava_680
Koper, 16. 6. 2018
koper_ekipa_680

V Kopru je potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije za pionirje U16. Na tekmovanju so sodelovali tudi naši mladi atleti in nam ponovno prikazali odlične nastope. Tako se je naša mlada ekipica iz našega največjega mesta na obali vrnila s številnimi visokimi uvrstitvami in novimi osebnimi rekordi. Kljub temu, da naši ekipi nista bili popolni, so si fantje ekipno priborili visoko 8. mesto, dekleta pa so zasedla 12. mesto.
Dogoše, 10. 6. 2018
Po cestah na Dravskem polju, s štartom in ciljem pri čistilni napravi v Dogošah, je danes potekala tekaška prireditev Tečem zDravo 2018.

Na razdalji 5 km si je naša Tina Čačilo pritekla novo zmago, na odlično 4. mesto pa se je uvrstila Barbara Radoš. Med moškimi na isti razdalji se je od naših najvišje uvsrtil Milan Koser, ki je zasedel 12. mesto. Sledil mu je mladi Tine Martin Puppis, ki se je uvrstil na 16. mesto. Le dve mesti za njim je v cilj pritekel Filip Križnik.

Na teku dolžine 10 km se je med moškimi naš Branko Kmetič uvrstil na visoko 4. mesto. V žesnki konkurenci pa je na 10. mesto pritekla Ana Gajič.
Kranj, 9. 6. 2018
V prestolnici Gorenjske so izpeljali Vučkov memorial, največji miting za mlajše kategorije pri nas. V zelo dobri organizaciji in kljub precej drugačni napovedi, tudi v lepem vremenu, so nas s svojimi nastopi razveseljevali tudi naši atleti. Ponovno so posegli po visokim mestih, ob tem pa še enkrat več to sezono, izboljšali svoje osebne mejnike.
Ptuj, 9. 6. 2018
V našem najstarejšem mestu, na Ptuju, je potekal reprezentančni četveroboj mlajših mladincev in mladink, na katerem so se pomerile ekipe Češke, Madžarske, Slovaške in Slovenije. V teku na 1500 m je barve naše države zastopala tudi naša Špela Gonza. Kot že celotno sezono, je tudi tokrat prikazala odličen tek in v cilj pritekla kot peta in dosegla čas 4:45,69, kar je le nekaj desetink slabše od osebnega rekorda. Tako se je še enkrat zelo približala normi za Evropsko prvenstvo za mlajše mladince in mladinke.

Za izpolnitev kriterija za letošnje največje tekmovanje mlajših mladincev v Evropi ima naša atletinja še nekaj priložnosti, zato ji že sedaj želimo obilo uspeha, predvsem pa hitre noge na naslednjih tekmovanjih. 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in