Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 151 - 155 od 847 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
15. 7. 2018
V Savinjski dolini je potekalo tekmovanje Vzpon na Golte, ki je štelo tudi za Državno prvenstvo v gorskih tekih. Na tekmovanju smo dober nastop pričakovali od naše izkušene Andreje Godec, ki je naša pričakovanja tudi izpolnila. Na razdalji 6,1 km, s štartom na višini 869 m in ciljem na vrhu smučišča na 1536 m, je tekla odlično in si prigarala odlično 4. mesto.

Prvič v svoji atletski karieri, pa se je z gorskim tekom spopadla naša mlada reprezentantka na stezi Špela Gonza. Med mladinkami , ki so morale preteči 3,9 km z višinsko razliko 387 v/m, je presenetila vso konkurenco in si pritekla naslov državne prvakinje. 
Celje, 15. 7. 2018
Ta vikend je v Celju potekalo Prvenstvo Slovenije za člane in članice na katerem je od naših atletov nastopila samo mlada šprinterka Monika Črček. V teku na 100 m se je zelo izkazala in v cilj pritekla v času 13,07, kar je pomenilo, da je dosegla 8. rezultat. Žal je isti rezultat dosegla še ena tekmovalka in je o nastopu v velikem finalu odličal čas izmerjen v tisočinkah. V tem primeru je bila naša mlada atletinja samo 1 tisočinko slabša in se je tako morala zadovoljiti s končnim 9. mestom.
Bled, 14. 7. 2018
Na Bledu so organizirali tekaško tekmovanje Nočna 10ka, na katerem se je po poteh okrog Gorenjskega bisera za najvišja mesta na 10 km potegovalo skoraj 5000 tekačev. Udeležba je bila vrhunska, zato še veliko bolj veseli dejstvo, da sta zmagi, tako pri ženskah, kot tudi pri moških odšli v naše društvo.

V kokurenci žensk si je prepričljivo zamago pritekla Sonja Roman, njen uspeh pa je z odličnim 5. mestom dopolnila še Helena Javornik. S konkurenco je zanesljivo opravil tudi Mitja Krevs in tako potrdil odlično pripravljenost pred nastopom na Balkanskem prvenstvu, ki ga čaka prihodnji vikend.
Benedikt, 8. 7. 2018
Benedikt v osrčju Slovenskih goric je bil prizorišče 6. Benediškega teka. Osrednji tek dneva je bil na razdalji 8 km, na katerem se je ponovno izkazala Helena Javornik in si med ženskami pritekla novo zmago. V moški konkurenci se je izkazal Adriano Nemec, ki si je pritekel 4. mesto. Ker je tek štel tudi za Štajersko-Koroški pokal, so nastopajoči tekmovali tudi v različnih starostnih kategorijah. Helena je tako zanesljivo zmagala v kategoriji žensk na 50 let. Zmage pa se je veselil tudi Adriano, ki je bil najhitrejši med moškimi nad 30 let. Zmagovalne stopničke si je pritekel tudi Rajko Zupančič, ki je zasedel 3. mesto v kategoriji moških nad 70 let.

Ob osrednjem teku, so organizatorji pripravili tudi tek na 4 km, ki ga je med moškimi dobil naš Aleš Šelih
Kapfenberg, 7. 7. 2018
V mestu Kapfenberg na avstrijskem Štajerskem je potekalo njihovo regijsko prvenstvo v sklopu katerega je domači organizator izpeljal tudi mednarodni atletski miting. Na njem so nastopili tudi trije naši mladi atleti in se domov vrnili zelo zadovoljni, saj so vsi dosegli zelo dobre rezultate in visoke uvrstitve.

V konkurenci članic je v teku na 300 m nastopila mlada Petja Klojčnik. Svoj tek je odtekla zelo dobro in z osebnim rekordom 45,89, v sklopu mitinga, zasedla odlično 2. mesto. Enako uvrstitev je v teku na 400 m dosegla tudi Nadja Rudolf, ki je v cilj pritekla v času 1:06,88.

Med moškimi je bil naš predstavnik Gašper Drev. V kategoriji pionirjev U16 je odtekmoval v dveh disciplinah in v obeh dosegel zanesljivi zmagi. V metu diska je njegov najdaljši met meril 43,43 m, kar je njegov nov osebni rekord. V suvanju krogle pa je 4 kg orodje poletelo do 14,70 m, kar je njegov drugi dosežek kariere.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in