Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 151 - 155 od 832 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Tacen, Maribor, Škofja Loka, Mozirje, 17. 6. 2018
Za našimi tekači je še en zelo uspešen teden. Že v torek 12.6. je gorska tekačica Andreja Godec nastopila Rekordu Šmarne gore. Na 1,8 km dolgi progi iz Tacna do vrha Šmarne gore, z višinsko razliko kar 360 metrov, je tekla odlično in se uvrstila na 8. mesto.

V petek 15.6. so zvečer mariborske ulice zasedli tekači, ki so se borili za visoka mesta na 2. Mariborskem nočnem teku. Na 5 km razdalji je odlično nastopil Vito Kunstek in si pritekel vrhunsko 2. mesto. Na 2x daljši razdalji, torej na 10 km, pa se je visokega 5. mesta veselil Aleš Novak.

V Škofji Loki je v soboto 16.6., potekal 10 km tek, poimenovan Tek 4 mostov. Na njem je Mitja Krevs še enkrat več dokazal, da je eden najboljših tekačev pri nas, saj si je v močni konkurenci zanesljivo pritekel zmago. V konkurenci žensk je odlično tekla tudi Andreja Godec, ki je ciljno črto prečkala na 8. mestu.

Danes pa je s startom in ciljem v Mozirju potekal še Maraton Savinja. Na dolžini 6 km je odličen tek uspel Mihi Kvedru, ki je zasedel fantastično 2. mesto. 
Vyškov, 16. 6. 2018
Za zelo dobre, predvsem pa hitre šprinte v letošnji sezoni, je bila naša mlada atletinja Nika Boštjančič, nagrajena s pozivom v mladinsko reprezentanco Slovenije. Svoj krstni nastop za izbrano vrsto naše države je opravila v češkem Vyškovu, kjer je potekal Peteroboj mladinskih reprezentanc, na katerem so se pomerile ekipe Češke, Madžarske, Poljske, Slovaške in Slovenije.

Svoj debi v reprezentanci je opravila v teku na 100 m. Žal je tekmovalkam tudi tokrat nagajal močan veter v prsa, zato rezultati niso bili najboljši. Kljub temu je naša atletinja odtekla soliden čas 13,03 in zasedla 10. mesto. Ob koncu tekmovanja je kot prva predaja nastopila še v štafeti 4x100 m in odlično opravila svojo nalogo, ter tako pripomogla, da se je naša ekipa uvrstila na odlično 3. mesto.

nika_zastava_680
Koper, 16. 6. 2018
koper_ekipa_680

V Kopru je potekalo Ekipno prvenstvo Slovenije za pionirje U16. Na tekmovanju so sodelovali tudi naši mladi atleti in nam ponovno prikazali odlične nastope. Tako se je naša mlada ekipica iz našega največjega mesta na obali vrnila s številnimi visokimi uvrstitvami in novimi osebnimi rekordi. Kljub temu, da naši ekipi nista bili popolni, so si fantje ekipno priborili visoko 8. mesto, dekleta pa so zasedla 12. mesto.
Dogoše, 10. 6. 2018
Po cestah na Dravskem polju, s štartom in ciljem pri čistilni napravi v Dogošah, je danes potekala tekaška prireditev Tečem zDravo 2018.

Na razdalji 5 km si je naša Tina Čačilo pritekla novo zmago, na odlično 4. mesto pa se je uvrstila Barbara Radoš. Med moškimi na isti razdalji se je od naših najvišje uvsrtil Milan Koser, ki je zasedel 12. mesto. Sledil mu je mladi Tine Martin Puppis, ki se je uvrstil na 16. mesto. Le dve mesti za njim je v cilj pritekel Filip Križnik.

Na teku dolžine 10 km se je med moškimi naš Branko Kmetič uvrstil na visoko 4. mesto. V žesnki konkurenci pa je na 10. mesto pritekla Ana Gajič.
Kranj, 9. 6. 2018
V prestolnici Gorenjske so izpeljali Vučkov memorial, največji miting za mlajše kategorije pri nas. V zelo dobri organizaciji in kljub precej drugačni napovedi, tudi v lepem vremenu, so nas s svojimi nastopi razveseljevali tudi naši atleti. Ponovno so posegli po visokim mestih, ob tem pa še enkrat več to sezono, izboljšali svoje osebne mejnike.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in