Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 141 - 145 od 847 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Zagorje ob Savi, 4. 8. 2018
V Zagornju ob Savi so izpeljali že 14. Tek po Zagorski dolini. Na razdalji 10,3 km je v konkurenci žensk nastopila tudi naša Helena Javornik. Tudi tokrat je tekla odlično in bila veliko boljša od vse konkurence, ter si s prednostjo skoraj treh minut, pritekla novo zmago.
Jerusalem, 3. 8. 2018
Z zaključno slovesnostjo so se včeraj zvečer v Jerusalemu, v osrčju Izraela, končale Mednarodne igre šolarjev.  Na igrah je sodelovala tudi ekipa Mariborskih osnovnošolcev, ki so naše mesto pod Pohorjem predstavljali v štirih športih.

V reprezentanco Maribora so bili uvrščeni tudi štirje atleti iz našega društva. V močni mednarodni konkurenci so mesto ob Dravi odlično zastopali in predstavili. V suvanju krogle si je Gašper Drev prisuval veliki finale in v njem vrhunsko 4. mesto, kar je bila najvišja fantovska uvrstitev reprezentantov Maribora. Veliki finale A, si je priborila tudi Petja Klojčnik v teku na 800 m, ki je v njem zasedla 7. mesto, kar je bila najvišja uvrstitev Mariborskih deklet. V isti disciplini si je B-finale pritekla Vanesa Lobewein in tekmovanje končala na 11. mestu. V teku na 400 m bi moral visoke uvrstitve naskakovati Valentin Vidivič, ki pa je svoj nastop zaradi bolezni moral odpovedati.

icg_jerusalem_ekipa

Vsem mladim športnikom Maribora še enkrat čestitamo za njihove dosežke in vrhunsko predstavitev našega prelepega športnega mesta. 
Jerusalem, 1. 8. 2018
Kar predolgo se je vlekel današnji dan, saj smo vsi z nestrpnostjo čakali večer, ko je bil na Mednarodnih igrah šolarjev v Jerusalemu, čas, da organizatorji izpeljejo finalni tek na 800 m za dekleta. Že dopoldne smo najprej prejeli veselo novico, da se je vodstvo tekmovanja odločilo, da bo v za nas najzanimivejši disciplini dneva, izpeljali tudi finale B, v katerem bo v boju za mesta od 9. do 16. nastopila tudi naša Vanesa. Tako smo večer čakali še bolj nestrpno.

Končno je prišel čas, da smo lahko navijali in vspodbujali naši dekleti do čim višjim mest. Kot je v navadi je bil na programu najprej finale B z našo Vaneso Lobenwein. Tekla je odlično in v cilj pritekla v času osebnega rekorda 2:26,34. Ker je ciljno črto prečkala kot tretja je to pomenilo, da je zasedla končno 11. mesto.

petja_icg_2018

Nekaj minut kasneje je bil na sporedu že veliki finale A, v katerem smo pesti stiskali za našo najmlajšo udeleženko na igrah, Petjo Klojčnik. Dva tako močna teka v dveh dneh, sta bili nekoliko preveč za našo atletinjo, tako, da je v cilj pritekla v nekoliko slabšem času kot v kvalifikacijah. Z rezultatom 2:34,45 je premagala eno nasprotnico in se bo lahko od danes dalje pohvalila, da je na največjem svetovnem tekmovanju šolarjev, osvojila vrhunsko 7. mesto.

Obema dekletoma čestitamo za njune dosežke, vsem našim udeležencem pa sedaj po končanih tekmovanjih, v teh nekaj prostih dnevih, želimo čim prijetnejše bivanje v Izraelu in nato uspešen povratek domov. 
Jerusalem, 31. 7. 2018
Za našimi atleti, ki nastopajo na Mednarodnih igrah šolarjev v izraelskem Jerusalemu, je prvi tekmovalni dan.
 
Zgodaj zjutraj sta se z močno mednarodno konkurenco za vstop med osem najhitrejših finalistk v teku na 800 m podali Petja Klojčnik in Vanesa Lobenwein. V prvi kvalifikacijski skupini je Petja svojo nalogo opravila zelo dobro in v cilj pritekla v času 2:28,13, ter zasedla 3. mesto. V drugi skupini smo nato navijali še za Vaneso, ki je ciljno črto prečkala prav tako na 3. mestu, njen rezultat pa je bil 2:28,75. Nato sta obe utrujeni v cilju čakali, kako se bo razpletel še zadnji kvalifikacijski tek, ter upali, da bo njun dosežek dovolj za uvrstitev v tako željen nastop v finalu. Žal se ni vse izšlo po naših željah, saj je rezultat Petje zadoščal, Vanesa pa je finale zgrešila za eno mesto in tako tekmovanje končala na visokem 9. mestu.

atleti_icg

Od svojega nastopa na 400 m je veliko pričakoval Valentin Vidovič. Že na lanskih igrah se je uvrstil v B-finale in tam dosegel najvišjo uvrstitev Mariborskih atletov. Zato so bili cilji letos še višji. Žal pa je našega mladega atleta nekje ujela bolezen in po neprepani noči zaradi slabosti, je zjutraj pričel še z bruhanjem. Tako je moral svoj nastop, za katerega se je pripravljal celo leto, odpovedati.

Zadnji se je danes v boj za visoka mesta v suvanju korogle podal Gašper Drev. Po prvih treh kvalifikacijskih sunkih se je z rezultatom 12,63 m zanesljivo uvrstil med osem finalistov. V nadaljnih treh serijah je svoj dosežek popravil na 12,75 m in na svojem največjem tekmovanju do sedaj zasedel vrhunsko 4. mesto.  

Čeprav smo si želeli, da bi jutri v finalu nastopilo več naših atletov, bomo tako še močneje pesti stiskali le za našo mlado Petjo. V boj za najvišja mesta v teku na 800 m se bo podala ob 19.35 po lokalnem času, oziroma eno uro prej po našem času.
Jerusalem, 30. 7. 2018
S svečano otvoritvijo so se danes pričele Mednarodne igre šolrajev, ki bodo do 2. avgusta potekale v Jerusalemu v Izraelu.
 
Naši mladi atleti so na prizorišče prispeli brez zapletov, ter danes dopoldne opravili še zadnji trening pred najpomebnejšimi nastopi v letošnjem letu. Zvečer jih je čakala še otvoritvena slovestnost, po njej pa je bilo potrebno kar hitro na počitek, saj so jutri dopoldne že prva tekmovanja. Takart bomo tisti, ki smo ostali doma, močno stiskali pesti, da jim uspejo dobri nastopi, predvsem takšni s katerimi bodo sami najbolj zadovoljni.

icg_otvoritev_2018
 
Naši tekačici na 800 m, Petja Klojčnik in Vanesa Lobenwein se bosta v boj za finale podale že ob 8.55 uri po lokalnem času, po našem torej že ob 7.55. V primeru spešnega nastopa ju finalni nastop čaka jutri ob 19.35 po lokalnem času ali eno uro prej pri nas.
 
Naša fanta pa nastopi čakajo jutri popoldan. Valentin Vidovič, si bo finalni nastop v teku na 400 m poizkušal priboriti ob 17.45 po lokalnem času ali po našem ob 16.45. V kolikor bo uspešen, ga finalni tek čaka v sredo ob 18.30 uri po Izraelsekm času. Kvalifikacije v suvanju krogle v katerih bo nastopil Gaper Drev so predvidene za 19.10 uro po loklanem času, takoj za tem pa bo sledilo tudi že finale.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in