Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 131 - 135 od 846 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Majano, 8. 9. 2018
V Majanu v Italiji je potekal 27. pokal mesta Majano, tekmovanje za pionirje U14 in U16. Tekmovanje je pod pokroviteljstvom Mednarodnega olimpijskega komiteja, zato se ga vsako leto udeležujejo atleti iz številnih evropskih držav. V tako močni konkurenci so letos prvič nastopili tudi naši mladi atleti in se izkazali z odličnimi nastopi. Posebnost tega tekmovanja je tudi ta, da organizatorji za vse nastopajoče ekipe pripravijo spominske majice v svojih barvah, v katerij nato tekmujejo. Tako boste naše mlade atlete prepoznali s štartnimi številkami 21, oblečene v majice bež barve. Kako je izgledalo tekmovanje in vse okrog njega, si lahko ogledate v fotogaleriji, ki je na spodnji povezvi.

FOTOGALERIJA MAJANO

Ob izvrstni organizaciji se je organizator potrudil in za mlade atlete pripravil še eno zelo prijetno presenečenje. Tekmovanje je obiskal Wayde van Niekerk, eden najboljših svetovnih atletov. Super atletski šampion iz Južno Afriške republike je trenutni Olimpijski in svetovni prvak v teku na 400 m. Z rezultatom 43,03 pa je tudi lastnik svetovnega rekorda!

majano_ekipa

Ob tako zvenečem imenu svetovne atletike, pa smo mi lahko bili ponosni tudi na dosežke naših mladih bodočih šampionov. Kot prva je na tekmovališče stopila Lara Ribič, ki je nastopila v metu vorteksa med pionirkami U14. Njen najdaljši met je meril 47,53 m, kar je pomenilo, da se je povzpela na drugo stopničko zmagovalnega odra. Sledil je nastop Marina Kladoška med pionirji U14, ki so skakali v daljino. Najdlje je doskočil pri 431 cm in zasedel odlično 9. mesto. V teku na 80 m se je z mednarodno konkurenco pionirjev U16 pomeril Valentin Vidovič. Odtekel je osebni rekord 9,98 in zasedel 15. mesto. V teku pionirk U14 na 600 m se je izkazala Eva Zorenč. Krog in pol je pretekla v času 1:48,76 in si pritekla izvrstno 5. mesto. Za njo je na stezo stopila Petja Klojčnik, ki se je za visoka mesta borila na 1000 m med pionirkami U16. Ciljno črto je prečkala v času 3:11,03 in se veselila visokega 6. mesta. V konkurenci pionirjev U16 je v suvanju krogle nastopil Gašper Drev. Njegovo 4 kg orodje je najdlje poletelo do 13,88 m, s čimer si je prisuval 5. mesto. Zadnji od naših je nastopil Tine Martin Puppis, ki je tekmoval med pionirji U16, ki so tekli na 2000 m. S petimi krogi je opravil v času 6:44,79, s čimer si je pritekel nov osebni rekord in lepo 15. mesto.
Maribor, 8. 9. 2018
V Mariboru je pod okriljem Športne zveze Maribor potekal City mestni tek. Kot že na prejšnjih izvedbah, so se tudi tokrat tekači in tekači pomerili na 5 km in 10 km razdalji. Med številčnimi udeleženci so bili tudi naši tekači, ki so ponovno navdušili z visokimi uvrstitvami tako v absolutni, kot tudi v posameznih starostnih kategorijah.
Celje, Selnica ob Dravi, 2. 9. 2018
V soboto so s štartom v Celju pripravili že 34. Ultramaraton Celje - Logarska dolina. Na najkrajši razdalji, ki jo je pripravil organizator, na 17 km je nastopil tudi naš Matevž Schaubach. Tekel je odlično in zasedel vrhunsko 2. mesto.

V Selnici ob Dravi pa je v nedeljo potekal Jabolčni tek, na katerem so se tekači pomerili na 8,5 km dolgi progi. Med ženskami je Helena Javornik še enkrat dokazla svojo kvaliteto in si pritekla novo zmago. Med moškimi pa si je odlično 2. mesto pritekel Vito Kunstek. Njegov uspeh pa sta dopolnila Branko Kmetič, ki se je uvrstil na 5. mesto in Mario Vračič, ki je ciljno črto prečkal kot osmi.
Velenje, 1. 9. 2018
V Velenju je potekalo Ekipno mlajše mladinsko prvenstvo Slovenije na katerem so nastopili tudi trije naši mladi atleti.

Na svojem prvem jesenskem tekmovanju po prihodu s počitnic je v teku na 200 m nastopil Valentin Vidovič. Kljub pomankanju treningov v zadnjih tednih je nastopil zelo dobro. S časom 25,00 je odtekel enega svojih najhitrejših tekov in zasedel 18. mesto. V metu diska se preizkusil Gašper Drev. Orodje težko 1,5 kg je najdlje poletelo v 3. seriji, ko je pristalo pri 35,58 m. Ta dosežek je samo 4 cm krajši od osebnega rekorda, na današnjem tekmovanju pa je zadostoval za odlično 3. mesto. V teku na 800 m med mlajšimi mladinkami pa se je zelo izkazala Vanesa Lobenwein. Ciljno črto je prečkala v času novega osebnega rekorda, ki sedaj znaša 2:24,52 in se uvrstila na visoko 6. mesto.
Leibnitz, 29. 8. 2018
V nam bližnji Lipnici v Avstriji je potekal mednarodni atletski miting, na katerem je med pionirji U16 v suvanju krogle nastopil tudi naš Gašper Drev. To je belo njegovo prvo tekmovanje po zasluženih počitnicah, zato meti še niso bili konstantni. Kljub temu je uspel 4 kg kroglo suniti kar do 14,23 m, kar je zelo dober rezultat za uvodno tekmovanje. S to dolžino, pa si je priboril tudi novo mednarodno zmago.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in