Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 126 - 130 od 846 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Celje, 23. 9. 2018
Od petka do nedelje je v Knežjem mestu potekalo Veteransko balkansko prvenstvo v atletiki. Na njem sta sodelovala tudi naš atleta Milan Koser in Božo Himelrajh, ter se domov vrnil z novimi medaljami.

V petek je v vročem in sončnem vremenu Milan nastopil v teku na 5000 m. Ciljno črto je prečkal v času 19:03,99 in si v kategoriji M35 pritekel naslov Balkanskega veteranskega prvaka. V soboto pa ga je v Celju pričakalo deževno in zelo mrzlo vreme. Tako zahtevni pogoji pa ga niso motili, da ne bi odlično odtekel tudi na 1500 m. V cilj je pritekel v času 5:01,87 in se za nagrado povzpel na drugo stopničko zmagovalnega odra, kjer so mu okrog vratu obesili srebrno medaljo.

Šprinter Božo pa se je tega prvenstva udeležil samo v tekih štafet. V petek je nastopil v štafeti 4x100 m in si v kategoriji M55 s sotekmovalci prišprintal srebrno odličje. Zadnji dan prvenstva, v nedeljo pa ga je čakal še nastop v balkasnki štafeti (800 m - 400 m - 200 m - 100 m). Svojo predajo je odtekel odlično in pripomogel Slovenski ekipi, da je zasedla visoko 4. mesto.
Ravne na Koroškem, 16. 9. 2018
Na Ravnah na Koroškem je ta vikend potekalo Prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke U16. Na največjem državnem atletskem tekmovanju za to starostno kategorijo je nastopilo čez 400 otok, med njimi pa so bili tudi naši mladi atleti, ki so se ponovno izkazali z visokimi uvrstitvami in številnimi novimi osebni rekordi.

ravne_medalje_680

Z zelo uspešnega tekmovanja, smo pripravili tudi krajšo fotogalerijo, ki si jo lahko ogledate na spodnji povezavi.

FOTOGALERIJA RAVNE
Canillo, 16. 9. 2018
V gorovju Pireneji, v okolici mesteca Canillo v Andori, se je zaključilo Svetovno prvenstvo v gorskih tekih. Na naše navdušenje sta v Slovenski ekipi nastopili tudi naši Špela Gonza med mladinkami in Andreja Godec med članicami.

canillo

Debitantka na tako velikih tekmovanjih, mladinka Špela Gonza, je svoj krstni nastop na Svetovnem prvenstvu opravila z odliko. Progo dolžine 7,349 km, s štartom na 1941 m nadmorske višine in ciljem na 2430 m, v kateri je morala premagati 576 metrov vzponov in 117 m spustov, je pretekla v času 50:13. Njen rezultat pa je pomenil, da se je uvrstila na odlično 26. mesto in tako popolnoma upravičila vpoklic v reprezentanco Slovenije.

Članice pa so imele štart v mestecu Canillo na nadmorski višini 1515 m, cilj pa na isti mestu kot mladinke. Na progi dolgi 11,933 km so tako morale opraviti s 1028 metri vzpona in 117 m spustov. Na tako zahtevni progi se je zelo dobro znašla tudi naša Andreja Godec, ki je v cilj pritekla na 67. mestu, njen čas pa je bil 1.30,54.

Obema našima reprezentantkama še enkrat čestitamo že za uvrstitev v ekipo Slovenije , ter še posebej za današnja izjemna nastopa. 
Trst, Kostanjevica, Bovec, Planica, 16. 9. 2018
Za nami je še en topel in sončen vikend, na katerem so z dobrimi nastopi zasijali tudi naši atleti. V nedeljo se je v Trstu odvijali mednarodno tekmovanje v hitri hoji, na katerem je med pionirkami U14 nastopila tudi naša Tamara Reicht. Progo dolžine 2 km je opravila v času 11,03 in si z veliko prednostjo prihodila novo mednarodno zmago.

Nedelja je bila uspešna tudi za Mitjo Krevsa, ki se je v Kostanjevici na Krki nastopil na 33. Kostanjeviškem teku. Na 9 km progi je bil neulovljiv za vso konkurenco in dosegel novo zmago.   

V soboto je v Bovcu in njegovi okolici potekal Bovški maraton. Na razdalji 21 km je odlično tekel Adriano Nemec, ki se je uvrstil na odlično 4. mesto.

Naš Ožbej Ivan Zorko, pa se je v soboto udeležil ekstremne dirke Redbull 400 Planica. Na najtežjem teku na 400 m, kjer se tekmovalci za najvišja mesta potegujejo od vznožja do vrha skakalnice velikanke, je tekel zelo dobro. V prvi kvalifikacijski skupini je s časom 11:03,1 zasedel 46. mesto, žal pa je bil njegov čas prepočasen za uvrstitev v veliki finale. 
Canillo, 14. 9. 2018
V osrčju Pirinejev, v mestecu Canillo v Andori, bo ta vikend potekalo Svetovno prvenstvo v gorskih tekih. Na tekmovanju bo nastopila tudi ekipa naše države. Zelo pa nas veseli, da sta se v letošnjo reprezentanco uvrstili kar dve naši atletinji.

V teku mladink na 7,4 km bo na svojem prvem tovrstnem tekmovanju nastopila Špela Gonza. Pred svojim krstnim nastopom na Svetovnih prvenstvih je dejala: ''Nastop na svetovnem prvenstvu mi predstavlja neko novo izkušnjo na mednarodnih tekmovanjih. Na svetovno prvenstvo odhajam prvič, zato iz rezultatskega vidika nisem obremenjena. Kar se tiče pripravljenosti, sem se za svetovno prvenstvo pripravljala v sklopu priprav na stadionsko atletiko. Svetovnega prvenstva se veselim in nanj odhajam motivirana.''

Med članicami, ki bodo morale premagati 12 km razdaljo, pa bo nastopila naša specialistka za taknše discipline, Andreja Godec. Pred novim nastopom na največjem tekmovanju za gorske teke je povedala: ''Sem ponosna, da bom ponovno nosila slovenski dres. Je poseben občutek. Na žalost bom letos edina nastopajoča članica Vrhunskega rezultata seveda ni realno pričakovati. Zavedam se, da je to mednarodna elita profesionalnih tekačic. Trenirala sem dobro, seveda kolikor se je poleg službenih obveznosti dalo. Prav tako mi tekma samo navkreber ne leži najbolje. V kolikor bom lahko v nedeljo pokazala svoj maksimum, bom zelo zadovoljna. To je moj drugo svetovno, prvega (2013) se spomnim po tremi in nekaj strahovi pred tekmo. Kot sedaj. Tako, da se veliko ni spremenilo. Sem se pa bolje in več pripravljala.''

Obe dekleti v soboto najprej čaka lažji trening in spoznavanje s progo, v nedeljo pa bo šlo zares. Za Špelo bomo lahko stiskali pesti od 9.15 ure dalje, ko se bodo v hrib podale mladinke. Točno ob 10.00 uri pa se bodo proti cilju na višini 2430 m zapodile še članice z našo Andrejo. Obema želimo veliko uspeha!
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in