Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 121 - 125 od 832 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Leibnitz, 29. 8. 2018
V nam bližnji Lipnici v Avstriji je potekal mednarodni atletski miting, na katerem je med pionirji U16 v suvanju krogle nastopil tudi naš Gašper Drev. To je belo njegovo prvo tekmovanje po zasluženih počitnicah, zato meti še niso bili konstantni. Kljub temu je uspel 4 kg kroglo suniti kar do 14,23 m, kar je zelo dober rezultat za uvodno tekmovanje. S to dolžino, pa si je priboril tudi novo mednarodno zmago.
Ruše, 25. 8. 2018
S štartom in ciljem v Rušah je potekal Trail maraton Pohorje. Na 22 km dolgi razdalji se je zelo izkazala naša Sonja Sukič. Iz štartnega prostora na nadmorski višini 309 m, se je po poteh Pohorja morala povzpeti na najvišjo točko na Žigartov vrh, ki je na nadmorski višini 1346 m. Nato pa spretno spustiti nazaj v Ruše. Z zelo zahtevno progo je naša tekačica opravila najhitreje in si pritekla zmago.
Krvavec, 23. 8. 2018
Sekcija za gorske teke pri Atletski zvezi Slovenije na Krvavcu od ponedeljka do sobote, organizira priprave na katere so povabili tekače, ki so na širšem seznamu za nastop na Svetovnem prvenstvu v gorskih tekih. To bo potekalo 16. septembra v mali državici v Pirinejih, v Andori. Z letošnjimi odličnimi nastopi sta si mesto za nastop na največjem letošnjem tekmovanju v gorskih tekih zagotovile Andreja Godec med članicami in Špela Gonza med mladinkami. Ob obeh naših vrhunskih tekmovalkah v gorskem teku, pa je na priprave povabljen tudi naš trener Zdenko Mraz.

Priprave potekajo nemoteno, naši atletinji pa višja nadmorska višina in utrujenost od napornih treningov ne moti. Obe zatrjujeta, da dobro trenirata in da bosta za nastop na svetovnem prvenstvi najbolje pripravljeni. Seveda obema želimo, da se kar najbolje pripravaita na vrhunec letošnje sezone!

krvavec_680 
Leibnitz, 22. 8. 2018
V Lipnici v Avstriji je potekal menarodni atletski miting, ki se ga je udeležila tudi naša mlada atletinja Vanesa Lobenwein. Nastopila je v disciplini 800 m in svojo nalogo opravila odlično. Dva stadionska kroga je pretekla v času 2:28,46 in se veselila zmage, ki ji bo dala dodatne samozavesti pred nadaljevanjem jesenskega dela sezone.
Črna na Koroškem, 11. 8. 2018
V Črni na Koroškem so organizirali že 37. Maraton kralja Matjaža. Na razdaljah 10 km in mlaega maratona smo lahko videli odlične predstave predvsem kenijskih tekačev. V boju za visoka mesta pa so se izkazali tudi naši tekači.

V moškem teku na 10 km si je zmago pritekel Branko Kmetič, takoj za njim pa je ciljno črto prečkal še Mario Vračič. Na razdalji dobrih 21 km smo imeli tri predstavnice. Na odlično 3. mesto se je zavihtela Helena Javornik. Njen uspeh pa sta dopolnili Sonja Sukič s 5. mestom in Ana Gajič s 7. mestom.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in