Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 101 - 105 od 846 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Tilburg, 9. 12. 2018
V Tilburgu na Nizozemskem je potekalo Evropsko prvenstvo v krosu, na katerem je v kategoriji mladink barve Slovenije zastopala tudi naša Špela Gonza.

Naša mlada tekmovalka je na prizorišče prvenstva prispela že v petek. Že takrat je bil jug Nizozemske zavit v oblake iz katerih je padal močan dež. Ogled proge je pokazal, da razmere ne bodo lahke, saj je bilo tekmovališče zelo razmočeno in blatno. Ker dež ni ponehal vse do pričetka tekmovanja so bile razmere še težje in kot takšne nov velik izziv za našo mlado šampionko.

Čeprav je naša Špela dve leti mlajša od večine konkurentk in v takšnih razmerah še ni tekmovala, se je na progo podala zelo hrabro. Po prvem krogu, oziroma na vmesnem času na 1500 m je za vodilno zaostajala dobrih 20 sekund in bila v zelo dobrem položaju za končno visoko uvrstitev. Žal so bile razmere tokrat za našo atletinjo prezahtevne in je kmalu odstopila.

Kljub temu da Špeli tokrat ni šlo vse po načrtih, ji je potrebno čestitati že za uvrstitev v reprezentanco, nove izkušnje pa ji bodo zagotovo v pomoč v nadaljevanju njene atletske poti.
Velenje, 9. 12. 2018
V Velenju je potekal 14. Štafetni tek Sv. Barbare, na katerem mora vsak od štirih članov kolikor šteje ekipa preteči 3250 m, kolikor meri sprehajalna pot okrog Škalskega jezera. Vsaka ekipa mora torej preteči 13 km, v njej pa mora biti vsaj ena ženska. Na tekmovanju so nastopili tudi naši tekači, ki so tokrat tekli v različnih ekipah

Ekipa v kateri sta nastopila Andreja Godec in Miha Kveder je svoje delo opravila odlično in v absolutni kategoriji zasedla 3. mesto. Ekipa katere člana sta bila Klara Nemec in Zdenko Mraz, se je med 53 ekipami uvrstila na visoko 15. mesto. Na zelo lepo 24. mesto pa se je uvrstila ekipa v kateri sta bila naša Barbara Radoš in Rajko Zupančič.

Organizatorji so ekipa razvrstili tudi po starostnih kategorijah in sicer po seštevku let vseh v ekipi. Ekipa v kateri sta tekla Andreja in Miha, se je v kategoriji od 120 do 159 let zavihtela na sam vrh. Klara in Zdenko sta v isti kategoriji s svojo ekipo posegla po 6. mestu. Barbara in Rajko pa sta sodelovala v najstarejši kategoriji nad 200 let in pripomogla svoji ekipi do odličnega 3. mesta.
Maribor, 7. 12. 2018
Danes  je zgodaj zjutraj, je preko Zagrebškega letališča, naša Šela Gonza odpotovala v Tilburg na Nizozemsko. Tam bo v nedeljo 9. decembra potekalo Evropsko prvenstvo v krosu. Naša uspešna tekačica bo nastopila v konkurenci mladink, ki bodo tekle na razdalji 4,3 km.

spela_EP_kros_680

Za Špelo je zelo uspešno leto. Sicer je najprej neuspešno lovila normo za Evropsko prvenstvo za mlajše mladince. Kljub temu je bila z napredkom in krepko popravljenim osebnim rekordom v disciplini 1500 m, zelo zadovoljna. Dobra sekunda, ki ji je ločila od norme je bila hitro pozabljena, saj so jo v nadaljevanju sezone čakali že novi izzivi. Najprej je presenetila vso domačo konkurenco in zmagala na Državnem prvenstvu v gorskih tekih. S tem si je priborila nastop na Svetovnem prvenstvu v Andori, ki ga je končala na odličnem 26. mestu. Ob koncu tako uspešnega leta, pa si je z odličnim nastopom na izbirnem krosu v italijanskem mestecu Sgonico, pritekla še eno nagrado, nastop na največjem Evropskem kros tekmovanju!

Naši mladi atletinji še enkrat čestitamo za uvrstitev v reprezentanco Slovenije in ji želimo uspešen nastop na Nizozemskem. 
Ljubljana, 2. 12. 2018
V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani je potekal finalni izbor za Miss športa 2018. V ožji izbor, najlepših dvanajst, se je uvrstila tudi naša bivša atletinja Mojca Haberman, ki se sedaj ukvarja s potapanjem na vdih.

Za končni izbor so kot vedno štele točke strokovne žirije in točke pridobljene s spletnega glasovanja. Seštevek pa je Mojco postavil za prvo spremljevalko, oziroma drugo najlepšo športnico za leto 2018.

Mojca, iskrene čestitke!
Tilburg, 27. 11. 2018
Mestece Tilburg na jugu Nizozemske bo 9. decembra gostilo Evropsko prvenstvo v krosu. Na že 25. izvedbi tega tekmovanja bo nastopila tudi ekipa petih Slovenskih reprezentantov.

V letošnji maloštevilčni Slovenski odpravi pa je tudi naša odlična mladinka Špela Gonza. Naša mlada atletinja je pred dvema tednoma odlično tekla na mednarodnem krosu v Italiji, ki ga je Atletska zveza Slovenije izbrala za izbirno tekmovanje za določitev ekipe za Evropsko prvenstvo. Špelin odličen nastop so opazili tudi na Strokovnem svetu in jo za njen uspeh nagradili z nastopom na največjem kros tekmovanju v Evropi. Na njem se bo z najboljšimi mladinkami pomerila na razdalji 4300 m.

Do nastopa sta še slaba dva tedna, zato naši atletinji želimo uspešno pripravo na vrhunec letošnje tekaške sezone, ob tem pa ji še enkrat čestitamo za uvrstitev v reprezentanco Slovenije.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in