Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 86 - 90 od 846 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Češča vas, 26. 1. 2019
V Češči vasi pri Novem mestu, so z organizacijo Prvenstva Slovenije za pionirje U16, tudi tekmovalno odprli prvo krožno atletsko stezo v deželici na južni strani Alp. V prekrasnem objektu so odlično nastopili tudi naši mladi atleti in dosegli številne osebne rekorde in visoke uvrstitve. Še posebej pa sta nas razveselila Petja Klojčnik, ki si je pritekla zlato in Jurij Beber, ki si je prišprintal srebro.

Po končanem prvenstvu, pa so izpeljali še Prvenstvo Slovenije v hitri hoji, kjer se je z novo medaljo izkazala naša mlada šampionka Tamara Reicht.

medalje_pionirskoU16
Bratislava, Dunaj, 26. 1. 2019
V glavnem mestu Slovaške je potekal eden najmočnejših mladinskih dvoranskih mitingov v Evropi. Kot že nekaj zadnjih let so na njem uspešno nastopili tudi naši mladi atleti in se ponovno izkazali z številnimi osebni rekordi. V močni mednarodni konkurenci pa so si s svojimi izvrstnimi dosežki priborili tudi štiri medalje.

V glavnem emstu naše severne sosede pa je potekal največji članski atletski miting v naši regiji, na njem pa sta se v teku na 60 m preizkusila tudi dva naša mlada šprinterja. 
Žalec, 23. 1. 2019
V soboto 19. januarja je v Žalcu potekal Branetov sprint kros, ki ga organizatorji izvedejo po sistemu izločanja. Najprej se vsi nastopajoči pomerijo na 750 m dolgem krogu v kvalifikacijah. Po doseženih rezultatih se nato formirajo skupine s po pet do šest tekačev, ki so borijo za napredovanje v naslednji krog. Iz vsake skupine se po dva najhitrejša uvrstita v nadaljevanje tekmovanje, ta sistem pa se ponavlja vse do finala.

Na tekmovanju sta nastopila tudi naša Miha Kveder in Andreja Godec. Miha je v kvalifikacijah dosegel 14. čas, ter se nato uspešno prebil do polfinala, v katerem je zasedel 5. mesto in si zagotovil nastop v B-finalu. V njem je še enkrat tekel odlično in ga zaključil na 2. mestu. Andreja je kvalifikacijski tek končala s 4. časom in se nato skozi izločilne boje prebila do velikega finala. V njem se je ponovno izkazala in si pritekla odlično 3. mesto. 
Dunaj, 20. 1. 2019
Na Dunaju je potekala tekaška prireditev Eisbärlauf, v sklopu katere je svoj uvodni nastop v letu 2019 opravil naš Mitja Krevs. V mrzlem vremenu se je množica tekačev pomerila na razdalji malega maratona, ki je bil speljan po prečudovitem parku Prater. Seveda naš atlet ni imel časa za opazovanje najbolj zelenega predela Dunaja, saj je želel v novo leto vstopiti z odličnim rezultatom, ki bi mu bil velika vzpodbuda za nadaljevanje sezone. Svojo nalogo je opravil odlično in v cilj pritekel v času 1:08,35 in si s prednostjo skoraj štirih minut prigaral prvo letošnjo zmago.
Dunaj, 19. 1. 2019
Glavno mesto naše severne sosede je bilo prizorišče zelo kvalitetnega mednarodnega mitinga, na katerem so se za dobre rezultate borili v članski in mladinski kategoriji. V številčni konkurenci iz več kot deset držav, so se uspešno predstavili tudi naši atleti in navdušili z visokimi uvrstitvami. Še bolj kot to pa veseli dejstvo, da se jih je večina domov vrnila zadovoljnih, saj so posegli po novih osebnih rekordih.

Mladi metalec Gašper Drev, je bil na tekmovanju naš edini predstavnik, ki je nastopil v tehnični disciplini. V suvanju krogle med mladinci je 6 kg orodje najdlje poletelo do 12,29 m in je zasedel vrhunsko 2. mesto. Med mladinci v teku na 60 m smo imeli tri nastopajoče. Najhitrejši je bil Vid Ules, ki je v cilj pritekel v času 7,51 in zasedel 9. mesto. Na 12. mesto se je s časom 7,55 uvrstil Valentin Kocbek Bratina. Najmlajši Jurij Beber pa je dosegel čas 7,72 in zasedel 23. mesto. V isti disciplini med člani sta nastopila Primož Velkner in Bastian Kobler. Primož je dosegel čas 7,50 in končal na 22. mestu, Bastianu pa se je nekoliko ponesrečil štart in je s časom 7,67 zabeležil 28. mesto. Med mladinci na 200 m je svoj drugi nastop na tekmovanju opravil Vid Ules. Uradni časomerilci so mu namerili rezultat 24,49, kar ga je postavilo na 14. mesto. V teku na 800 m so tekači nastopil samo v članski kategoriji, v katerem so nastopili tudi trije naši mladi atleti. S časom 2:14,74 je Filip Križnik zasedel 13. mesto. Na 18. mesto je pritekel s časom 2:22,06 Tine Martin Puppis. Le mesto slabši pa je bil Erik Ursini, ki je v cilj pritekel v času 2:24,80.

V ženskem šprintu na 60 m smo imeli predstavnice samo med mladinkami. Odlično je tekla Nika Boštjančič, ki je ciljno črto prečkala v času 8,01 in se zavihtela na 4. mesto. Mlada Lara Ribič, ki je prvič nastopila na tako velikem mitingu je s časom 8,61 zasedla 28. mesto. Na 35 mesto pa je prišprintala Nuša Zemljič Vernik, ki je najkrajšo razdaljo mitinga končala v času 9,25. V teku na 200 m je med članicami nastopila Dorotea Rebernik, ki je en dvoranski krog zmogla v času 27,17 in zabeležila 10. mesto. Med mladinkami sta tekmovali Eva Henrih, ki se je s časom 29,10 uvrstila na 16. mesto. Dve mesti za njo pa je s časom 29,29 tekmovanje končala Nadja Rudolf. V članskem teku na 800 m smo imeli kar štiri tekmovalke. S časom 2:23,33 se je visokega 5. mesta veselila mlada Petja Kločnik. Na 8. mesto je prifiniširala Eva Zorenč, ki je tekla 2:24,59. Takoj za njo se je uvrstila Vanesa Lobenwein, ki je zabeležila rezultat 2:26,91. Na 15. mesto pa se je uvrstila Maruša Sernc, ki je štiri dvoranske kroge pretekla v času 2:35,85.

Glede na vse odlične nastope naših atletov, se lahko že veselimo novih tekmovanj, saj naši tekmovalci dokazujejo, da so zelo dobro trenirali. Čestitke vsem! 
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in