Sofinancirano s strani Mestne občine Maribor

Novice

Prikazano: 76 - 80 od 847 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Maribor, 9. 3. 2019
Za nami je še eno uspešno izpeljano tekmovanje za naše najmlajše atlete, ki trenirajo pod budnim vodstvom naših trenerjev in vaditeljev v Atletski šoli Štajerska. Kot je v navadi v zadnjih letih jim družbo delajo otroci, ki trenirajo v Športnem društvu Corrida, katerega vodja je nekdaj najhitrejša Slovenka, naša super šprinterka Sabina Veit.

malcki1_680

Več kot 100 otrok je je na letošnjem Zimskem peteroboju v dvorani Tabor preizkusilo v letečem šprintu na 20 metrov, skoku v daljino iz mesta, metanju vortexa v tarče, premagovanju oviraškega poligona in v dolgem teku z nabiranjem žogic. Mladi atleti so pokazali veliko znanja in spretnosti, ki so si ga pridobili z marljivim delom na zimskih treningih po telovadnicah. Za svoje odlične nastope, pa so bili ob bučnih aplavzih gledalcev, nagrajeni še s spominsko medaljo in slastnim jabolkom.

Čeprav rezultati na tovrstnih tekmovanjih niso najpomembnejši, vam ji objavljamo na TEJ POVEZAVI.
Maribor, 2. 3. 2019
V delu pripravljalne sezone, ko naši atleti ne tekmujejo, se za popestritev težkih treningov udeležijo najrazličnejših tekmovanj. Eno takšnih so pripravili v Športnem in regeneracijskem centru Medeya. V prostorih našega pokrovitelja so izpeljali 3. Burpee izziv, ki je izgledal takole, da je moral vsak nastopajoči v 5 minutah opraviti čim več vojaških poskokov ali tako imenovanih Burpeejev.

Z zelo zahtevnim izzivom so odlično opravile tri naše članice. Enako število poskokov kot zmagovalka je opravila Mateja Mlinar in se z zavidljivim dosežkom 74 zasedla 2. mesto. Na 3. mesto se je uvrstila Dorotea Rebernik, ki je v predpisanem času opravila 67 poskokov. Laura Stauber pa je uspela opraviti 60 poskokov kar jo je uvrstilo na visoko 8. mesto.
Ptuj, 24. 2. 2019
Na Ptuju so danes izpeljali prvo letošnje prvenstveno tekmovanje na prostem in sicer Zimsko prvenstvo v metih v mlajše mladinski in članski kategoriji. Na tekmovanju so nastopili tudi štirje naši atleti in navdušili z visokimi uvrstitvami in novimi osebni rekordi.

V kategoriji članic je v metu kopja nastopila Nika Boštjančič. Njeno 600 g orodje je najdlje poletelo do 30,57 m in se s tem dosežkom uvrstila na visoko 5. mesto. Med mlajšimi mladinkami, ki so metale 500 g težko kopje sta nastopili dve naši atletinji. Alini Herman je kopje poletelo kar 30,50 m daleč in je zasedla odlično 4. mesto. Točno meter manj, torej 29,50 m je kopje vrgla Eva Zorenč. Sta rezultat pa jo je uvrstil na visoko 6. mesto.

V konkurenci mlajših mladincev je barve naše društva zastopal Gašper Drev. Najprej se je preizkusil v metu diska, ki v tej kategoriji tehta 1,5 kg. Njegov nedaljši met je meril 31,93, na tem tekmovanju pa je zadostovalo za uvrstitev na 5. mesto. Kasneje se je preizkusil še v metu kopja. Orodje teže 700 g je najdlje poletelo do dolžine 38,04 m. S tem dosežkom si je primetal odlično 4. mesto.
Verona, 18. 2. 2019
V nedeljo je v prečudovitem starem mestu Verona na severu Italije, potekala tekaška prireditev, katere glavni dogodek je bil tek na razdalji malega maratona. V glavnem teku dneva je nastopilo več kot 6000 ljubiteljev teka, med katerimi je bilo kar deset naših rekreativnih tekačev, ki vadijo pod vodstvom najuspešnejšega maratonskega para, naše maratonke Helene Javornik in njenega moža in trenerja Boruta Podgornika.
Dunaj, 16. 2. 2019
Na Dunaju je potekalo Odprto prvenstvo Avstrije na katerem je v hoji na 3000 m odlično nastopila tudi naša mlada šampionka Tamara Reicht.

Na tekmovanju so nastopale tekmovalke iz kar šestih držav. V absolutni konkurenci je naša mlada atletinja zasedla visoko 8. mesto. Med pionirkami U16 pa je bila daleč najhitrejša. Ker 15 dvoranskih krogov je zmogla v izjemnem času 16:36,9 in krepko izboljšala najboljšo državno znamko v kategoriji pionirk U16 in v kategoriji mlajših mladink.
Najbolj brane novice

 

© Atletsko društvo Štajerska Maribor in